Sex og hjernevask?

Ligger litt etter antagelig, men har sett siste episode nå.
“Vi ønsker å gjøre oppmerksom på at sexolog Gro Isachsen mener psykologen Anne Campbell feiltolker funnene i sin studie om one-night stands. Isachsen tror grunnen til at så mange kvinner var misfornøyd med opplevelsen, var fordi sexen var dårlig, noe som også fremgår av Campbells egen rapport.”

Jeg synes dette er forbløffende…
Selvsagt var sexen dårlig. Det er vel nokså grundig fysiologisk bevist at kvinner statistisk sett bruker litt lenger tid på sex enn menn. Masters & Johnson klarte dette allerede på førtitallet. (det var dette med biologi/sosiologi/psykologi igjen, da). Så er det en engangsforeteelse, bruker selvsagt ikke mannen tiden på å finne ut hva kvinnen ønsker (kanskje noen, men neppe de fleste). Kvinner har rett og slett mer igjen for å ha sex med menn som bryr seg om dem – både på kort og lang sikt.
Og til Gro Isachsen – vel og bra med likestilling på de fleste områder, men er det noe å stå etter at både menn og kvinner skal ha seg med flest mulig? Det fører da vel bare til spredning av kjønnssykdommer og andre ulemper som det ikke bør være altfor vanskelig å forestille seg.
Likestilling er ikke at kvinner skal bli som menn på alle områder – på noen områder er det sannsynligvis kvinner som har den beste ideen i utgangspunktet?
Det vi kan ønske å komme bort fra, måtte være stempling og baksnakking av folk på bakgrunn av hvor mange sexpartnere andre tror eller vet at man måtte ha hatt. Det har de vel strengt tatt ikke noe med.
Og i andre kulturer: streng patriarkalsk regulering av kvinners seksualitet og den undertrykkelsen dette fører med seg på andre områder.

3 tanker om “Sex og hjernevask?

  1. Tilbaketråkk: Jeg er bekymret « hildegoghagen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *