Firmafest :-)

Vi pleier å samle alle som jobber sammen noen ganger i året, og denne gangen var det jeg som hadde oppgaven med å lage noe godt.

Forretten var faktisk selvkomponert. Jeg kjøpte ferske, grønne asparges – det er jo tiden for sånt, selv om det er litt for tidlig for de norske – i alle fall for mine. Skrelte den nederste, trå delen, og kokte dem i litt lettsaltet vann. (vannet tok jeg vare på og brukte i hovedretten).  La de ferdig kokte aspargesene på et stort serveringsfat, og danderte einerrøkt ørret rundt. Sausen var i utgangspunktet en vanlig hollandaise, tilsatt litt tabasco og masse safran. DSCF2167

På toppen hakkete, hardkokte egg.DSCF2168

Det ble usedvanlig godt, om jeg skal si det selv, kommer nok til å gjenta denne.

Hovedretten var laksegryte etter oppskrift i Cappelens kokebok. Den er god og anbefales. Basis er lapskausgrønnsaker – gulrot, sellerirot og purre. Skjæres i terninger og freses i smør. Hell over vann (jeg brukte aspargeskraften), tilsett fiskebuljongterning og kok til grønnsakene er møre. TIlsett tomatpure, hvitløk og timian, samt renskåret laks i fine terninger. Trekkes ca 8 minutter til slutt. Pyntes med oliven (yepp, det er best), eller dill. Serveres med ris hvis man er lat eller duchessepoteter hvis man har tid og ork og lyst.

DSCF2166

Desserten var en klassisk karamellpudding. Ingen over, ingen ved siden 😉

DSCF2165

 

Serverte Sumarocca musserende vin til aperitif og Solly Gassmann Sylvaner til både forrett og hovedrett etter forslag fra det stedlige vinmonopol. Det var godt,

2 tanker om “Firmafest :-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *