Latskapen råder fortsatt…

I alle fall for mitt vedkommende. Jentene er flinke og får unna arbeidet sitt. Ellers ligger vi på stranda. De siste par dagene har vært aldeles nydelige – sol, blått hav, passe bris og klart vann.
Føler meg som et skikkelig luksusdyr, og lurer av og til på om det er noe som burde gi dårlig samvittighet – eller om den slags tankegang bare er egnet til å ødelegge gleden over en deilig ferie?
Den Dominikanske Republikk er et av verdens fattigste land – med en broket historie. Kolonisert av Columbus og invadert av spanjolene – som relativt snart gjorde kål på de lokale indianere (det våpenmakten ikke tok knekken på, klarte importerte sykdommer…) Slaver fra afrika ble derfor importert for å erstatte lokal arbeidskraft på sukkerplantasjene.
Nåværende befolkning snakker spansk, og ser spanske, afrikanske eller noe midt i mellom ut…
Republikken har vært selvstendig siden 1844, men stort sett styrt av diverse diktatorer og korrupte regimer – inntil nylig. De siste valgene har visstnok vært demokratiske, og økonomien viser tegn til oppsving, selv om arbeidsledigheten fortsatt er høy. Dette skyldes i stor grad svikt i utdanningssystemet – det er mangel på kvalifiserte folk i mange stillinger.
Vi får håpe de finner ut av det – og bruker de pengene turistene legger igjen til noe fornuftig..
Turismen har i alle fall vært en økende inntektskilde for landet – som burde ha alle muligheter til å tjene penger på nevnte turister – nydelige strender, flott natur og kjempefint klima.

I dag har det vært paellaparty på stranda. “Star Friends” (underholdningsteamet) rigget til scene og lydanlegg og vartet opp med levende musikk, kokkene dro ut grillpanner og lagde paella, ekstra bar, samt campingbord og stoler ble rigget opp… Imponerende – og paellaen var aldeles nydelig. Problemet mitt var bare at jeg fikk en svær tallerken uten spørsmål om hvor mye jeg ville ha…. En kjempemessig haug, med en hel hummer på toppen. Det var som sagt aldeles nydelig, men litt pinlig at jeg klarte omtrent en fjerdedel.
Vi har bestemt oss for å avstå fra hvalturen. Sjansen for å se hval er liten – vi er nok litt for tidlig ute, og det har ikke vært noen rykter om hval i følge guiden. Og resten av turen er en sol/bad/stradtur – og ligge på stranda gjør vi jo like godt her. Bedre – vi har jo rommet og alle andre fasiliteter innen rekkevidde uten å betale noe ekstra for det.
Så jeg får se om jeg klarer å lokke jentene med på en halvdags ridetur i naturen i stedet. Nå skal det sies at det er over tredve år siden sist jeg satt på en hest – men dette er visstnok et tilbud til alle, fra nybegynnere til erfarne ryttere. Så da overlever vi sikkert.

0 tanker om “Latskapen råder fortsatt…

  1. Den slags tankegang er definitivt bare egnet til å ødelegge en deilig ferie som du har fortjent! Akkurat når skulle jeg gjerne ha spist opp resten av den hummeren din!

  2. Ojojoj, eg er ganske misunneleg! Eg føler at eg verkeleg hadde fortent ein slik tur no…

  3. Tilbaketråkk: Et klassisk tankekors. « hildeG og hagen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *