Ny minilaptop


Asus EEE 1000H.(bilde lånt hos itechnet)
Hadde egentlig bestilt den med tanke på å ta med på ferie, men den kom dessverre ikke i tide. Hadde med gamlelaptopen, da…
Så langt er jeg veldig fornøyd, med tanke på tiltenkt bruksområde. Dette er nok ikke en pc man kan sitte og jobbe på i lang tid – uten å få vondt noe sted. Foreløpig har jeg lettere for å skrive feil på denne enn på den gamle Dell-laptopen, men det tror jeg er en vanesak. Tastaturet er faktisk ikke plagsomt lite.
Funksjonstastene er små, men de bruker man jo ikke så veldig ofte. Pekebrettet er litt uvant, men følsomt og godt. Skjermen er mindre enn jeg er vant til, men helt grei og godt lesbar med god lysstyrke. Dette er nok likevel ingen maskin for de store visuelle opplevelser eller fancy spill.
Men som reisekamerat er den perfekt.
Lang batterilevetid, takler vanlige oppgaver som surfing, notatskriving og denslags. Hele 160 gb harddisk, det må jo være veldig bra for en så liten pc. Skal vurdere å sette inn noe mer ram i den, det er rom for dobbelt så mye som denne har.
Den har bluetooth og webcam – foreløpig har jeg ikke funnet ut hvordan noen av delene virker.
Ingen CD/DVD-mulighet, men det lar seg vel unnvære i våre dager hvor det meste kan lastes ned fra nettet.
Den virker svært solid, og det følger med et overtrekk som nok vil bidra til å forhindre riper i lakken – som er VELDIG blank. Følger med pussefille, for den får fingeravtrykk bare man ser på den.
Og den får plass i håndveska uten problem :D, ikke nødvendig å dra på pc-sekk.
(nå har jeg ganske stor håndveske, da…)

0 tanker om “Ny minilaptop

 1. Gubben kjøpte seg maken for en måneds tid siden og er kjempefornøyd. Han kjøpte ekstern mus, for han syntes pekebrettet ble litt vel følsomt. Når det gjelder batterikapasiteten er han ikke helt fornøyd. 7 timer står det, men i praksis holder det 3-4 timer. Han planlegger en tur til butikken for å klage 😉

 2. Det lå en slik minisak (acer) under juletreet til hele familien, fra julenissen. For øyeblikket er det den eneste som virker ordentlig på nett og kjenner at jeg får litt krampe innimellom.
  Veldig søt liten Anna forresten:) Gratulerer!

 3. Batterilevetiden kommer an på hva du bruker den til. Har du bluetooth og/eller trådløst nett oppe, tømmes batteriet fortere. Sitter du og skriver uten å være tilkoblet noe, holder det lenger. Har ikke testet denne – bruker den jo stort sett til surfing – og da holder det IKKE 7 timer, nei.
  Men ellers er jeg godt fornøyd. En av de enda mindre – med 8 tommers skjerm – hadde jeg nok fått krampe av ja.

 4. Veldig kul maskin, Hilde! Med XP? Jeg satt og tenkte eeeee, men så var denne acer’n akkurat nedpriset til 2000,-. Iiiik.
  Venter spent på nye kommentarer om bruk. Det tømmer seg fort med batteri på trådløst, men sannelig også når min førstefødte har spilt Tux – linux-pingvinen-spill.

 5. Mannen i huset har også kjøpt en slik, men for meg som skriver mye og bruker touch var tastaturet et mareritt, så jeg havnet på en vanlig laptop da jeg kjøpte ny for ikke så lenge siden.

  Grattis med ny minilaptop!!!

 6. Batteriet holder 2-3 timer med konstant surfing på trådløst nett. Denne har XP, ja. Funker helt greit.Takke meg til mitt ergonomiske fulltastatur for tunge skrivejobber, men dette er den ideelle kamerat for folk på farten. Jeg har også en gang i tiden lært touch, men har nok utviklet min egen variant etterhvert, hehe. Synes ikke det er noen større ulempe på denne en på andre laptoper. Tastaturet er tilnærmet full størrelse på denne. Men det er jo firkanta da – ingen ergonomiske kurver som på det jeg har på skrivebordet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *