Husmortilbøyeligheter…

Litt under pari i dag, formedelst virus og nattvakt. Men etter å ha sovet noen timer etter hjemkomst, var det bare å kaste seg uti det. Plukka kirsebær for noen dager siden, og sendte ut mannfolket for å kjøpe ny saftkoker i går. Hadde arvet en etter min mor – i noe anløpen aluminium og med diverse manglende deler, men kokte saft i den i fjor.

Nå er vi de stolte innehavere av et nytt vidunder i rustfritt stål fra Jernia, til kampanjepris 499 kr.

Så nå er det kokt kirsebærsaft og eplesaft her i heimen. Det er jo igrunnen så lettvint som det kan få blitt, bare flaskerengjøringen som er litt arbeidskrevende. Flasker det har vært saft, rødvin eller annet kliss på tidligere bør nok rengjøres med en gang etter bruk – og ellers leveres for resirkulering, tror jeg. Flasker det har vært hvitvin eller sterke saker på er greie å rengjøre. Ellers får man også kjøpt billige saftflasker på IKEA og Europris. Jeg mistet piffen i forhold til å lage saft da ungene var små. La trøstig i vei og saftet rips, solbær og kirsebær, men avkommet foretrakk Fun Light – som utelukkende består av E-stoffer. Nå er det åpenbart andre tider. Yngste englebarn drikker kirsebærsaften med glede, og det samme gjør barnebarna 🙂 Så nå står det saft på kjølerommet. Vurderer også å forsøke å lage vin av aronia, rognebær og/eller epler – vi får se hvor langt husmoranfallet strekker seg. Ellers har jeg lastet ned “Husstel og madstel” av Antoinette Meyn fra Bokhylla.no til min nye yndlingsdings…

… hvor jeg ellers for tiden leser “Life on the Mississippi” av Mark Twain. Noe av det aller beste med Kindle er muligheten for å laste ned allverdens klassikere – mest på engelsk, men også en del på norsk (fra bokhylla.no eller gutenbergprosjektet) – helt gratis, eller til nesten ingen penger. Nyere litteratur kan kjøpes, og noen ganger setter utgiverne prisen høyere enn for hardcover av samme titel, forstå det den som kan. Det koster dem jo INGENTING  i produksjonsutgifter å utgi elektronisk. Jeg aner en liten revolusjon i emninga i forleggerbransjen. Skulle vært morsomt å starte et elektronisk forlag … men jeg har vel nok å surre med allerede, hehe.

5 tanker om “Husmortilbøyeligheter…

 1. Min kjære mor er storsafter. Det er primært rips det går i, litersvis. Flaskene voktes, det er ikke barebare å få glassflasker med kork, så når saft gis bort så var det under krav om at saftflaskene skulle returneres.

  Men nå er det andre baner, hun får nå ringi-saftflasker fra en serveringsplass, og vips har hun masse flasker å ta av. Mulig du skulle se om det var en serveringsplass i din nærhet som produserer mye flasker?

  Og forresten, den sitrongule sommerfuglen du fortalte om var sikkert en sitronsommerfugl, (av og til er navn enkelt heldigvis). Ellers anbefaler jeg Kristins sommerfugloversikt om du kommer over en sommerfugl du ønsker navnet på: http://www.kristvi.com/sf/index.htm

 2. Kjenner at jeg får veldig lyst på saftkoker, selv om vi ikke drikker saft her i huset. Det er noe med råvarer og teknikk og prosess med sånne “gammeldagse” kjøkkengreier.

  Jeg får lyst på dingsen du har der, også. Kan man surfe med den, eller er den bare til nedlasting av filer? Ja, og så lurer jeg på hva den kostet, og om du kan skrive på den.

 3. Anbefaler amazon sin egen presentasjon: http://www.amazon.com/
  Men for å svare på spørsmålene: Ja, man kan surfe med den, men ikke særlig effektivt. Skjermen er for liten til at det er veldig godt å se på nettsider med den. Funker greit i amazonbutikken, da. Du kan skrive på den, men det funker heller ikke så veldig godt – tastaturet er lite. Slik jeg ser det, er dette en dedikert dings til å lese bøker på. (og andre dokumenter). Lesekomforten er uovertruffen – noe helt annet enn å lese på en dataskjerm. Jeg kjøpte den først og fremst for å kunne ha biblioteket i lomma. Dersom du ønsker en kombinasjonsdings, som du både kan surfe, skrive og lese på – så er nok en Ipad eller en liten pc tingen. Jeg har jo allerede en minipc, så jeg kommer nok til å ta begge med når jeg drar på tur. – Hver til sitt bruk.
  AM har jo skaffet seg en Ipad, også med tanke på å laste ned bøker har jeg skjønt. Jeg synes lesekomforten med en “dataskjerm” er for dårlig i lengden, og den veier jo også nokså mye mer enn det Kindle gjør.
  Jeg har investert i luksusutgaven med gratis 3G og omslag med uttrekkbar leselampe. Storlig fornøyd så langt. Venter bare på ENDA bedre utvalg av bøker, men det kommer nok. Jeg tror disse lesebrettene nå har passert en grense – både for teknologisk brukbarhet og prismessig tilgjengelighet, så nå kommer raset snart…

 4. Den egner seg nok fortsatt (foreløpig…) best til folk som gjerne leser engelsk, fordi utvalget er uendelig mye større (og billigere) mht engelskspråklig litteratur. Selv om det er helt greit å kjøpe nye norske bøker hos digitalbok.no. Ikke så mye å spare på dette økonomisk (foreløpig…), men det går som sagt fint å laste ned gamle greier…
  En av de tingene jeg selv setter svært stor pris på er muligheten for å slå opp i ordbøker og wikipedia. Jeg leser engelsk stort sett like raskt som norsk, men av og til kommer et ord jeg ikke er sikker på betydningen av. Når jeg leser en bok i vanlig format, gidder jeg som regel ikke gå og finne pc eller dictionary for å slå opp (for som regel skjønner man tegninga selv om et enkelt ord er uklart) , men nå gjør jeg det med et par tastetrykk, og forbedrer ordforrådet mitt samtidig som jeg leser god litteratur 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *