Ord blir fattige

Det var vel ingen av oss som trodde noe slikt kunne skje i Norge? Ufattelige bilder har rullet over TV-skjermen i hele dag, og i likhet med de fleste andre her i landet sitter vi med klump i magen og tårer i øynene. Jeg er glad for at alle mine er i sikkerhet – men det er ikke alle her i landet som er så heldige i dag.

Norge blir nok aldri det samme etter i dag.

Stoltenberg, Fabian Stang og nå sist Lars Weiseth har sagt kloke ord om samhold og verdighet.  Den offisielle kommentaren fra USA gikk ut på at dette er en ynkelig voldshandling. Jeg kunne ikke vært mer enig. Etter hvert som omfanget av tragedien på Utøya har blitt mer og mer forferdelig åpenbar, er disse ordene blitt sannere og sannere. Ynkelig.

I tillegg til fortvilelse og sorg, kjenner jeg at jeg blir mer og mer sint. Hva ER dette for noe? Hva slags folk er det som får seg til å gjøre noe sånt? Det snakkes om Al Quaida på nyhetene. I så fall er de sannelig mer amatørmessige enn jeg trodde. Smelle en bombe i regjeringskvartalet oppfatter jo alle som rettet mot statsministeren, regjeringen og “hjertet av det politiske Norge”. Men de (?) gjør det en fredag ettermiddag i fellesferien – etter kontortid. Hvem er det som er i bygget da? Rengjøringspersonalet, en og annen etterslenger av en ferievikar som sorterer arkivet? I alle fall ikke statsministeren og regjeringen.

Og hva slags ynkelig krek er det som drar ut til en politisk ungdomsleir og gir seg til å plaffe ned tenåringer?

I følge politiet så langt, er det en nordisk utseende mann med østlandsdialekt. Selv om vi ikke vet noe ennå, tenker i alle fall jeg at det kanskje er en høyreekstremist?

I tillegg har flere islamistiske grupperinger hyllet/tatt på seg ansvaret for dette groteske blodbadet.

Dersom denne forferdelige hendelsen  skal ha noen slags mening, kan det kanskje vise at en terrorist er en terrorist, uansett farge, religion, “politisk overvbevisning” eller andre idiotiske påskudd. Det er samma ulla, ikke sant?

Jeg må tross alt smile litt av den britiske kommentatoren til at to forskjellige islamistgrupper nå har “påtatt seg asvaret”. “Various idiots are coming out of the woodwork as usual. They are not at all credible.”

Det er kanskje for mye forlangt at de islamske terroristene skal stoppe opp og tenke seg om dersom det nå faktisk skulle vise seg at de applauderer gjerningene til en høyreekstrem rasist.

Terrorhandlinger som dette er forkastelige uansett.

 

Jeg kan ikke gi blod på Ullevål, men er du registrert blodgiver, og særlig type 0 –   meld deg.

Vi som bor for langt unna eller har feil type kan bare sørge, heise flagget på halv stang i morgen og forsøke å bidra til å bekjempe eskalering av hat, vold og slike holdninger.

3 tanker om “Ord blir fattige

 1. Det heile er ufatteleg og tragisk!!
  Tankane går til alle som er berørt,
  spesielt ungdommane som var på Utøya!

 2. Dette er bare helt forferdelig og ufattelig.
  Hva får en fyr til å gjøre noe så ondt mot så mange?
  Tenker på og føler med de pårørende.

 3. Midt i tragedien tenker jeg også:Hva får noen til å gjøre noe slikt.Vi er da ikke født onde selv om vi visstnok drar med oss arvesynden. Noe må ha skjedd ett eller annet sted på livsveien.Jeg liker å tro at de første barneårene preger oss mest, men her er det en person det tydligvis har skjedd noe med i ungdomsårene. Likevel uforståelig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *