En ganske rolig dag…

Med litt feriefølelse, selv om jeg ikke egentlig har ferie. Rehab-avdelingen er stengt i tre uker, men jeg har ikke ferie. Har derfor som onsdagsoppgave å gå en runde på resten av sykehjemmet for å ta meg av eventuelle medisinske problemer. I forrige uke var det mye å gjøre, denne uka var det rolig Smilefjes Så jeg kom tidlig hjem, og kunne glede meg til besøk av verdens søteste

jonasoganna

…på toget på vei til mormor og morfar…

Og jeg kunne gå meg en sopptur innimellom regnbygene og plukke årets første

kantareller

Som ble til risotto, severt ved siden av grillmat. Kylling, laks eller pølse – alt etter preferanse og allergier.

Risottoen laget jeg på sushiris- i det jeg har fått med meg at den ikke skal lages på langkornet ris. Den ble god om jeg skal si det selv. Kantareller og løk. Ris som varmes forsiktig, tilsettes buljong litt etter litt inntil risen er mør. Helte i litt fløte til slutt, det var ikke så dumt nei…

Etterpå tok vi en aldri så liten blåbærtur. Jonas husket at han og jeg hadde vært på blåbærtur i skogen i fjor. Imponerende Smilefjes

3 tanker om “En ganske rolig dag…

  1. Hadde den siden oppe før jeg begynte 🙂 Risottoris har jeg ikke sett her omkring, men mistenker at dette er litt overdrevet og at det muligens hadde funka like bra med grøtris? Jeg brukte som sagt sushiris, og det ble helt fint. Hvitvin hadde jeg ikke, men en ørliten dash hvitvinseddik hadde jeg oppi… Det smakte bra. Syntes årets første kantareller kunne få spille hovedrollen mht smak

  2. Vel – det ER forskjell med risottoris. Den er en mellomting mellom grøtrisen (som blir veldig kremete og lite “bite”) og den langkornede som knapt nok kremer, men lettere beholder “bite”. Sushirisen har vi ikke forsøkt til risotto.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *