Bursdagsmiddag

For Kjersti – som ikke fikk ostekaken hun ønsket seg forrige helg. For mannfolket som hadde bursdag i dag, for Arne Georg som har bursdag neste helg, men som Kjersti og jeg stort sett går glipp av å feire – og for min snille far som blir 82 neste uke. Så det var vel på sin plass med en god søndagsmiddag.

Hjemmelaget aspargessuppe etter denne oppskriften. Enkel og veldig god. Serverte med krutonger av middelhavsbrød krydret med kumin og korianderfrø.

image

Ovnsbakte poteter med provencekrydder og olivenolje.

image

Ostegratinert brokkoli. Første grønnsakrett som har slått an hos alle jentene her i huset, også fra de var barn. Jeg lar brokkolien få ca 5 min i mikroen under lokk før jeg legger den i en form.

image

Tilsetter vanlig hvit saus som får 2-3 egg i til slutt, krydres med litt reven muskatnøtt og masse ost på toppen. Sånn ser den ut like før den går i ovnen. Ca en halvtime på 180-200 grader, noen minutter på gratineringsprogram til slutt hvis den ser litt bleik ut.

image

For første gang har jeg en egen pose steinsopp i fryseren… Vanligvis finner jeg så lite av dette at den går i blandingsposer.

image

Og stekt løk

image

Og Bearnaise fra scratch… Som tilbehør til biff. Ytrefilet av Charolaise eller hva det heter. Det var godt. Og Jamie Olivers triks for å skjønne når biffen er passe stekt funka bra på mine biffstykker som var av noe forskjellig størrelse.

image

 

Og endelig ble det ostekake. Med blåbær denne gangen. Skummel farge på den blåbærgeleen, hehe

image

4 tanker om “Bursdagsmiddag

  1. Hehe, jeg synes ostekaken ser mest ut som noe fra Harry Potter eller noe, men den smakte omtrent som vanlig (pleier å lage med bringebær og rosa gele)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *