Messias

Så var dagen endelig kommet – som vi har jobbet så lenge for. Vi har framført Messias i Ringsaker kirke. Det var en utrolig opplevelse fra ende til annen, så nå er jeg ganske sliten. Det vil jeg tro en del andre er også Smilefjes Og skal vi dømme etter jublen fra publikum til slutt, så var det ganske vellykket. De bare spratt opp unisont – etter siste amen, og maken til leven har jeg aldri hørt i Ringsaker kirke Smilefjes med åpen munn

Eventuelt kan det ha noe med at vårt publikum er godt oppdratt. Det er en uskikk med klapping underveis i en kirkekonsert. Så de hadde holdt seg lenge, folk satt pent og stille, og klappet kun ved pause og til slutt. Med ett unntak:

Denne ble sunget av Trond Halstein Moe, ledsaget av Maren Tjernsli på trompet (og resten av orkesteret, selvsagt). Da kunne ikke publikum dy seg. Vel fortjent applaus for begge – det var fantastisk å høre på. Selv om jeg aldri har sett for meg at dommedagstrompeten skal blåses av en liten, lys, søt ung dame Smilefjes med åpen munn 

Denne arien har jeg egentlig aldri festet meg ved, det er først og fremst tenorarien i starten, og de mer kjente kvinneariene jeg forbinder med Messias. Men denne er jo flott! Og var desidert ett av kveldens høydepunkter.

Koret gjorde heller ikke skam på seg, tror jeg – og det var flere folk som kom bort og sa at koret, og særlig damene var spesielt bra. Vi tar til oss alt sånt, vettu – selv om det er helheten som teller i et sånt foretagende, her bør jo alt være på plass.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *