Tur til Amsterdam

Ny tur til Nederland med jobben – Amsterdam denne gangen. Vi bodde på Mercure Amsterdam aan de Amstel.
Anbefales på det varmeste. Ikke helt sentralt, det er ca 5 km til sentrum. Men de leier ut veldig fine sykler i god stand, og fem kilometer på flat mark er jo helt greit… Også denne gangen fikk vi med oss Dronningens dag. Og dagen før var det fotballoppgjør i toppklasse. Begge deler later til å være påskudd for øl og bråk – så med mindre du er veldig festglad, vil jeg fraråde å dra til Amsterdam under slike forhold. For meg var høydepunktet på denne turen besøket i botanisk hage – på selveste Dronningens dag. Det var en fredens oase i alt bråket, og det var det nok flere som syntes. Men for all del, det var morsomt å se alle feststemte og utkledde folk – dette er helt klart en folkefest på linje med 17. mai. Men hvorfor må det stå et forsterkeranlegg på hvert gatehjørne – som gjør sitt beste for å overdøve naboen med grusom popmusikk? De har da vel levende musikk i Nederland også? Musikkskoler, orkestre, janitsjar? De fleste av bildene under er fra botanisk hage 🙂 Et besøk her anbefales. De hadde tulipanutstilling nå. Hagen er ikke stor (ca 2 mål…), men SVÆRT innholdsrik.
image

image

image

image

image

 

image

image

Dette bildet er malt av Bollongier i 1639. To år etter tulipanfinanskrisen hvor mange tapte alt de eide på tulipanspekulasjoner. Er det rart tulipanene ser skumle ut?

image

 

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Tulipanvaser i Rijksmuseum.

image

image

Gærne nederlendere som feirer Dronningens dag 🙂

image

image

Botanisk hage hadde også funnet plass til bier 🙂

image

image

 

 

image

image

image

Herredshuset legesenteret på tur 🙂

image

korkeik

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Én tanke om “Tur til Amsterdam

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *