Endelig ferie

Jeg var nok lur som venta til godværet kom. Nå er mannfolket og jeg i København, og her er det skikkelig sommervarme. Jeg må antagelig investere i noen nye klær, for det meste av det jeg har med meg er mer beregnet for de norske sommertemperaturene vi har hatt hittil i år.

Foreløpig har vi ikke rukket så mye annet enn å arrivere, sjekke inn spise dansk frokost på en lokal kafe og kjøpe nye sandaler til meg. Alt innbefattet i en liten rekognoseringstur i nabolaget.

Vi bor altså på STAY. Dette er vel ikke egentlig et hotell, i den forstand at vi har ikke et rom, men en leilighet. Med kjøkken, spiseplass, salong, soveområde og bad. SVÆRT romslig. Kjøkkenet har komfyr, vannkoker, brødrister, kjøleskap, fryser og oppvaskmaskin. Det er også vaskemaskin, tørketrommel og strykebrett. Og balkong med utsikt over kanalen. I underetasjen er det bakeri, matbutikk, restaurant, frisør og treningssenter. Hotellet serverer frokost, men dette koster ekstra.

Denne boformen passer meg svært godt, kjenner jeg. For all del – det er hyggelig å gå ut og spise når man har ferie, men det er godt å ha muligheten til å ordne seg noe selv også, hvis man har prioritert andre ting enn mat en dag. De har ikke aircondition, det kommer vi til å savne nå, men vanligvis er vel ikke det et problem i Danmark Smilefjes. Vi setter opp dørene og det kommer en bris fra vannet.

Frokosten inntok vi på den lokale Cafe Alma, som får mye skryt på tripadvisor. Mannfolket spiste gulrotsuppe som var framifrå. Jeg bestilte en treplatte med “litt av hvert”, og smaken var også litt av hvert. Noe godt, noe ikke fullt så godt. Servitøren var blid og forekommende. Ser ikke bort fra at vi prøver oss der igjen.

Nå sitter jeg i sofaen og surfter (gratis trådløst nett), mens mannfolket tar en lur. Det blir nok en tur i Tivoli senere i kveld Smilefjes

Her er forresten hotellets egen visuelle presentasjon.

7 tanker om “Endelig ferie

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *