Testmiddag med ny stekeovn og platetopp.

image

Rotgrønnsaker som ble dampkokt i ovnen. Veldig godt. Det var ikke så helt greit å få til samarbeidet med skinkesteken og potetene under. SKinkesteken dampet jeg først i 20 minutter på sterk varme, da det anbefales for sprø svor. Deretter stod den på vanlig over- og undervarme på 125 grader til kjernetemperatur 68 grader, bortsett fra siste halvtimen, da jeg satte på dampen igjen fordi grønnsakene skulle inn. Ut med grønnsakene (folie over), og varmluft og grill på kjøtt og poteteter for å få sprø svor og brune poteter. Til slutt satte jeg inn alt på damp 80 grader for å holde seg varmt til det skulle spises  (unntatt kjøttet som fikk hvile mens vi spiste suppen)

 

image

image

bordet

image

hjemmelagde baguetter. Foreløpig er gjærbaksten det jeg er aller mest imponert over. Selv om disse var best ALDELES nylagde. Men det er vel all gjærbakst..

image

Begynnelsen på hvitløksuppen som jeg klarte å spolere totalt sist. Denne gangen ble den som den skulle, og ble servert med parmesan og hjemmelagde baguetter.

Karamellpuddingen kokte jeg i går. Det er jo en av de vanskeligste tingene med ny ovn, og jeg har tabba meg ut før og servert utflytende karamellpudding i juleselskap. Derfor prøvekjøring i dag. Puddingen ble tilnærmet perfekt. Kunne nok fått en halvtime til, men 120 grader i vannbad funka bra.

Konklusjonen så langt: Damp er hiven. Særlig til gjærbakst og grønnsaker, og jeg mistenker at det også er svært bra til “holde varm” uten at maten blir tørr og stusslig. Min stekeovn fra IKEA er nok ikke av de mest avanserte – den koster jo også tredjeparten av hva andre stekeovner med damp gjør. Den har ingen mulighet for å fininnstille dampingen eller kombinere med andre ting, den har ETT program for damp, og det er det. Men jeg tror jeg kommer til å få stor glede av dampen, og kanskje jeg går for en av de mer avanserte NESTE gang. Hvis jeg fortsatt holder koken.

Den store platetoppen er jeg også særdeles fornøyd med. Den blir jo en integrert del av benken på en helt annen måte enn tidligere komfyr, så på en måte har jeg plutselig fått mye mer benkeplass. Og den er jo fenomenal å bake og kjevle på. Jeg har oppdaget at den har egne stekeprogrammer – slik at jeg bare kan legge kjøtt- eller fiskebiten i panna og la platetoppen gjøre resten, men det tror jeg ikke at jeg kommer til å bruke så mye…Ellers ble den jo bare brukt til å lage saus og koke suppe på til denne middagen, så det var ikke så mye den fikk kjørt seg. Det kommer etterhvert.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *