Man får gå tur i Moskogen mens den fortsatt er der.

Jeg kjenner at jeg blir virkelig rasende over forslaget om å bygge storsykehus i Moskogen. Ringsaker kommune mangler ikke akkurat arealer. Og måten det er gjort på – ikke et ord om saken offentlig før det skal dyttes gjennom i formannskapet allerede neste uke. Vi stakkars stemmekveg skal med andre ord ikke få anledning til å protestere før saken er vedtatt og gravemaskinene står der. Makta rår. Men vi får se. Vi er mange som er sinte.

 

Jeg er så gammel at jeg har slåss for Moskogen flere ganger. Skolevegen min gikk her hvor du ser det første bildet begynner, og den gangen var Moskogen større. Men makta rådde da og. Og arbesplasser var viktigere enn alt annet, så stadig nye jafser av skogen ble tatt til industriområde, og de grusomste fabrikkhaller ble bygd. De står der og skjemmer ut bybildet den dag i dag – som tomme skall. For arbesplassene forsvant, men skogen var ødelagt for alltid.

De kunne jo vurdere å rive noen av disse, dersom de absolutt må ha sykehuset midt i Moelv…

For noen år siden brukte kommunen mine skattepenger til å kjøpe en diger tomt på Rudshøgda – nettopp med tanke på å bygge sykehus. Den ligger der også til spott og spe – og det verste av det hele er at grunnen til at forslaget om å rasere den eneste bynære strandsona som er igjen rundt Mjøsa i det hele tatt ble påtenkt, er en slags politisk hestehandel. Rudshøgda ligger noen få kilometer lengre fra Opplandsgrensa – så man tenker seg nok at opplendingene heller går for rasering av stranda. Vi får bare håpe det finnes noen med litt sans for naturvern også i Oppland – dere er velkomne hit til badeplassene – dere som har fått hele stranda rasert av E6.

Og jeg lurer på hvor man tenker seg at de som skal jobbe på dette sykehuset skal bo? Dette vil jo i stor grad være velutdannede folk med varierte fritidsinteresser. De som er uforbederlig urbane vil nok velge en av de virkelige mjøsbyene uansett – men de som liker friluftsliv og kort veg til stranda ville nok gjerne valgt Moelv. Bare at nå skal de bygge sykehus på friområdene og selv om de lover at det skal være igjen en tarm av en strand – tror du det blir noe koselig å sitte der når nærmeste nabo er innkjøringa til sykehuset og helikopterlandingsplassen? Du kan jo prøve å sette deg på stranda på Biri nedafor E6’en en halvtimes tid, så får du prøve hvordan det er.

Hvis du også mener at dette er GALSKAP – skriv under her;
VI SOM VIL BEVARE MOSKOGEN – Underskriftskampanje

 

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

 

 

image

2 tanker om “Man får gå tur i Moskogen mens den fortsatt er der.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *