Kjøkkenstyr…

image

 

image

image

image

Min 8 år gamle induksjonskomfyr begynte å skrante skikkelig. Ovnsdøra hang og slang, platetoppen ga fra seg lyder som om den tenkte å ta av øyeblikkelig, og uforståelige feilmeldinger med tilhørende utkobling på de mest ubeleilige steder. Med andre ord, ikke noe å satse på å lage julemat i eller på. Nå til dags er det åpenbart separat stekeovn og platetopp som gjelder, og det kan jo være ganske praktisk – ikke minst kan man skifte dem ut hver for seg. Så jeg har montert kjøkken i hele dag. Jonas hjalp meg  å sette sammen ovnskapet for noen dager siden, men i dag har alt kommet på plass. Stekeovn med dampfunksjon fra IKEA og Siemens platetopp med 5 plater. Dvs egentlig fire, den ene er en varmeplate. Som dere ser, har jeg tabba meg ut og bestilt feil benkeplate, men den nye var jo mye finere, så jeg tenker å bytte ut den gamle. Den nye er litt bredere også, og står egentlig bedre i stil til bjørkeskapene. Nå gjelder det bare å øve litt så jeg blir kjent med redskapen før julematen setter inn for fullt. Kjersti og Eskild lagde pizza i vidunderet i dag. Hun var ytterst skeptisk, da bruksanvisningen sa at også pizza skal tilberedes med damp, men hun var overveldet over resultatet. Og den ser veldig fin ut. Bunnen hevet seg mye mer enn jeg er vant til, det blir vel en smakssak. Men jeg gleder meg til å prøve boller og brød med damp. Og den store, fine platetoppen er jo utmerket også som kjevleunderlag. Foreløpig har jeg ikke verken kokt eller stekt noen ting på den, men det kommer i helga…

Og i alle fall er jeg skikkelig støl. Uvant kroppsarbe…

5 tanker om “Kjøkkenstyr…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *