Kjøtt i mørke

image

 

Takk til Gunda for inspirasjon:

http://networkedblogs.com/I1KzG

Det passa jo aldeles strålende, for jeg hadde både rotgrønnsaker og rester av kokte poteter som burde brukes opp. Gunda fikk pepper på facebook for å legge ut gode oppskrifter på kjøttmat. Jeg har alltid hørt at mennesket er som grisen: altetende… Det er vel ingen tvil om at vi i rike land burde redusere kjøttforbruket noe, men jeg tror ikke det ville være hensiktsmessig om alle i Norge ble vegetarianere. Det er liksom så mye greiere å drive med fiske og husdyrhold er oppe i nord enn å dyrke fancy grønnsaker. Skulle vi alle spise bare grøntfor, ville vi måtte spise veldig mye langreist mat for ikke å krepere av kjedsomhet i matfatet. Og det er heller ikke så bra for planeten vår.

Og denne retten er jo bare helt suveren på alle måter. Man trenger ikke MYE kjøtt. Hoveddelen av måltidet kan godt være grønnsaker og potet. Begge deler kan vi grave opp av jorda her i Norge 🙂 Jeg hadde kålrot, gulrøtter og løk. Hadde purre – i motsetning til Gunda – men droppa den likevel til fordel for en rødløk.  Og siden jeg bare lager mat til 3 personer, lagde jeg hele sulamitten i panne med lokk.

Hadde ca 250 gram mørbrad, 1 rødløk, noen gulrøtter og en halv kålrot. HJemmelaget potetmos ved siden av. Kokte mandelpoteter, skrella, kokte opp med melk, smør, litt salt og muskatnøtt, litt matfløte til slutt, bamixet til riktig konsistens. Veldig fornøyd med dagens middag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *