Dagens middag

Ble såpass god at jeg blogger den til eget senere bruk. Noe bilde ble ikke tatt, da jeg var altfor sliten og sulten.

Hverdagsmiddager bør være kjappe. Og har man rester, er det lurt å prøve å bruke dem opp. JEg visste at jeg hadde en gjenglemt mango etter påskens fruktsalat. Og begynte å tenke svinefilet, mango, chili. Søkte på dette – og man finner oppskrifter på det meste. Leste noen av disse – mest for bekreftelse på at det faktisk går an, og satte englebarnet til å lage middag da jeg kom hjem. Med litt hjelp av mamma. Vi gjorde sånn:

Sett over ris.

Skjær opp ca 400 g svinekjøtt

Krydres etter smak og stekes i panne. Når de begynner å bli fine og brune, ha i 4-5 oppklipte vårløk, to pressede hvitløksbåter, en moden mango i små terninger, en chili i små biter (klarte å gni meg i øyet i dag og).  Og noen sukkererter som også burde brukes opp.

Alt wokes/stekes sånn passe.

Skru ned varmen. Hadde på litt soyasaus, akasiehonning, sesamolje, en presset lime og litt “sweet chili” på flaske. Litt maisennajevning.

Nam

Middag på den tiden det tar å koke ris. Kontrastene mellom den søte mangoen, lime og chili var helt fortreffelig.  Utseendemessig savnet jeg noe rødt – litt paprika hadde nok også gjort seg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *