Mer Bratislava

image

Akkurat nå ligger jeg i denne sengen og slapper av og surfer på den laptopen som ligger oppi der. Mannfolket er dratt på konsert i Slovakisk filharmoni. Jeg har fortsatt en veldig lei hoste, og føler meg ikke i toppform, så jeg sparer kreftene til morgendagens opera. Vi er usannsynlig godt fornøyd med hotellet. Det er ytterst smakfullt innredet, badet er lekkert, som dere ser under her – og servicen på topp. Det står alltid en smilende person klar til å åpne døra for deg eller bære drinken din ut på terrassen. Nesten så det blir for mye av det gode. Men de jobber nok hardt for å beholde sin vel fortjente topp-plassering på TripAdvisor. Frokosten var også helt nydelig. Perfekt eggerøre, det er ikke ofte å få på hotell. Masser av frisk frukt og grønnsaker – rikelig utvalg av alle typer pålegg. HJemmebakte kaker. Yoghurten kom ikke fra industriplast, men servertes i små sylteglass med håndskrevne merkelapper – naturell, med honning, med syltetøy eller med musli. Ørten sorter juice og en type musserende vin…Eneste ulempen jeg kan komme på er at det kryr av andre nordmenn her.

image

Bildene er litt hulter til bulter, denne laptopen er litt for avansert for meg, gamle kjerringa – bildene blir lett borte hvis jeg prøver å flytte dem, så jeg tør ikke prøve. Men bildet under er fra mannfolkets forsøk på å forsøke å lære meg å drikke whisky. Vi spiste nemlig lunjs på Whiskey Bar som topper listen på Tripadvisor over restauranter. Det er egentlig litt betenkelig. I går dumpa vi bare inn på en tilfeldig restaurant og bestilte dagens rett – hjortegulasj. Den var stusslig. Så vi tenkte at vi må gjøre som i Praha – surfe på forhånd. Maten på Whiskybaren var helt grei. Jeg spiste kyllingsalat. Grønnsakene var knasende sprø og kyllingen nystekt og lunken. Men ikke noe fancy, dressingen var olje og eddik som du helte på selv. Og det var ikke et menneske der – bortsett fra oss. Merkelig. Men vi måtte jo en tur innom baren til dessert, siden de har hyllemetre med forskjellige typer whisky der (som jeg burde tatt et bilde av). Mannfolket liker whisky. Jeg kan fortsatt styre meg, men klarte å få i meg denne.

image

image

Denne globusen tok jeg bilde av fordi jeg tenkte Kjersti ville like den. Den sto i en bokhandel. Det er ikke barskap inni den.

Bildene under er fra Johanneskapellet i fransiskanerkirken – en av de ganske mange kirkene vi har besøkt i dag. Dette var den fineste, og bildene i dette kapellet var utrolig flotte. Det er tekstilarbeider.

image

image

image

Det er ganske fredelig her.

Og det er mange morsomme statuer – mange av dem ganske berømte, som Paparazzi og Working Man. Men det fins mange andre…

image

image

Denne villsvinfamilien var til salgs…

Og karen under spiller på noe som skal være nasjonalinstrumentet. Jeg får prøve å Google hva det heter. Det låt litt merkelig… Edit: Det heter Fujara, og du kan høre det her: http://www.youtube.com/watch?v=MfOwgRAilSo

image

image

Formiddagsstopp for en Ice Cappucino. Det er varmt å trave gatelangs

image

Flere artige statuer. Dette er en postkasse….

image

Og dette er fra Medicka Zahrada som vi besøkte først i dag tidlig. Det viste seg å være en helt vanlig park, som nok ligger i tilknytning til et sykehus. Ingen medisinske planter. Mye søppel. Men det var noen flotte magnolia der, da…

image

Det siste bildet er lobbyen i hotellet. De fyrer ikke på peisen nå 🙂

image

2 tanker om “Mer Bratislava

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *