Fjerde dag i Bratislava – 28.04.13

image

Dette var en søndag, og vi begynte dagen med å gå til messe i den blå kirken. Denne gikk vi forbi første kvelden, da var den stengt. Men nå var den åpen, og ble etter hvert fylt til trengsel. Folk stod. Men vi kom et kvarter før messen startet, og sikret oss en plass på bakerste benk. Vi skjønte jo ikke så mye, men messens ledd er de samme i alle land. Mannfolket var ikke helt fornøyd med musikken, og mente at denne organisten måtte være en pianist. Dårlig fotarbeid…

Så tassa vi rundt i solskinnet, handlet noen presanger til folk der hjemme, tittet på folkelivet, spiste lunsj på Prasna Basta – hvor vi nå har spist to ganger i løpet av turen. Reiser du til Bratislava – spis der. Den ligger ørlite utenfor den travleste turistløypa, og man kan ta skrekken av den mørke gangen inn til selve restauranten – forbi diverse postkasser, søppelstativer, sykkelstativer og desslike. Men til slutt kommer du inn i restauranten, og når været er så deilig som nå, kan du gå videre ut i den svært så fredelige bakhagen og sitte der og spise. Heller ikke denne ser fancy ut, møblene er av billigste slag. Men maten er kjempegod og servicen upåklagelig. Jeg har spist svinemedaljonger i senneps/honningsaus (som jeg skal prøve å lage selv..) og kylling Jose med olivenris. Det var også kjempegodt, om enn ganske sterkt.

image

Dette er fra et annet sted hvor vi dalte ned for et enkelt vinglass etter mye traving. Før vi gikk til nok en messe – denne gang i St. Martinskatedralen. Og der var det andre boller med hensyn til musikk. Fantastisk orgelspill! Mannfolket gjenkjente solisten fra framføringen av Saint-Saëns orgelsymfoni i menigheten, så det var nok både musikalske og gudelige grunner til å gå til messe her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *