Sous-vide. Oppskrytt eller er det jeg som er klønete?

 

Har lest mye både i blogger og andre steder om denne fantastiske teknikken.

http://heiamat.no/2011/03/17/sous-vide/

eller denne:

 

http://www.dinside.no/891343/sous-vide-det-kokkene-ikke-vil-fortelle-deg

 

Utstyret er ganske dyrt, selv om det er mulig å mekke selv ved hjelp av riskoker og termostat. Det er også mulig å gjøre det selv med termometer i stekeovnen – det blir ikke arbeidsbesparende, men prosessen er den samme. Så jeg tenkte å teste det ut – før eventuell investering i dyr sous-vide-maskin. Kjøpte ytrefilet som i utgangspunktet skulle være mør og god. Vakumeringsmaskin trenger man heller ikke. Det holder med zip-lock. Trøkker man kjøttet sammen og dypper posen i vann, er det lett å klemme lufta ut.

image

 

Brukte litt tid i går på å finne ut når min komfyr holdt 56 grader… og stilte inn deretter. Fløy og passa på hvert kvarter under stekinga i dag også. To og en halv time ved tilnærmet 56 grader

 

image

 

Tilbehør ute…

image

 

tilbehør inne..

image

image

 

 

Men resultatet ble ytterst skuffende. Bearnaisen ble god, aspargesen perfekt i folie på grillen, og opphøgde pottiter fra Toten er godt (styr unna rifla med grillkrydder…). Men kjøttet? Det ble bare svakt rosa. Det kan man skylde på unøyaktig temperaturkontroll – men det var SEIGT. Jeg trodde poenget ved denne teknikken var at kjøttet ble mørere, også for de som foretrekker biffen tilnærmet gjennomstekt. Men den biffen jeg kjøpte tror jeg var ganske mør i utgangspunktet, og jeg tror jeg hadde fått et langt bedre resultat om jeg hadde stekt den på vanlig måte.

Men jeg skulle gjerne hørt fra noen som kan denne teknikken. Hva galt har jeg gjort for å få et uspiselig resultat?

1 tanke om “Sous-vide. Oppskrytt eller er det jeg som er klønete?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *