Vidunderlig vegetarmiddag

Mannfolket ønsket seg vegetarmat. Jeg hadde lyst på fersk pasta, etter å ha lest denne inspirerende bloggen. Jeg kjøpte meg akkurat en sånn pastamaskin for mange Herrens år siden, men ble aldri fornøyd med resultatet. Siden CC Gjøvik har begynt å selge italiensk durumhvetemel, har jeg gravd den fram igjen og gjorde et nytt forsøk. Det gjorde virkelig susen. Halvparten av hvert – durum og vanlig hvetemel gjorde underverker for konsistensen. Jeg synes pasta laget av utelukkende norsk hvetemel ble litt slapp i fisken. Du ser det på fargen også, ikke sant? Det er sånn som dette den skal se ut. Ikke gråbleik og stusslig.

image

 

Grønnsakene ble tilberedt i min nye vidundermaskin. Paprika, babygulrøtter (fy skam, burde kjøpt ferske og snittet selv…), sukkererter og vårløk. Slenges rundt i en bolle med ørlite olivenolje og de urtene man liker. Jeg hadde i en sitronskive også. 15 min på 200 grader i Airfryer sier oppskriften. Jeg tror det hadde holdt med litt mindre etter min smak, men duverden, det ble kjempegodt, da…

image

image

 

Kjøpte et glass med trøfler heromdagen, og brukte mesteparten av den ene til omelett. Resten ble revet grovt, og sausen laget av resterende fløte etter helgas femtiårslag, litt kesam, mye hvitløk – og revne trøfler. Jevnet med litt maisenna.  Helles over den ferske pastaen, strø over ristede pinjekjerner og høvlet parmesan.

image

 

Med fare for overdose av selvskryt – dette var virkelig noe av det beste jeg har spist på lenge. Så det skal jeg nok lage igjen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *