Dagens fineste…

Hermer litt etter Anita, men klarte ikke velge bare en.

Dette er vanlig Mahonia. Den er kjempefin og burde brukes mye mer. Den er fin hele tiden: Blanke, eviggrønne blad, fine blomster og fine, blå bær. Nå står den i fullt flor med sine mimosalignende blomster.

Himalaiafotblad. Frøplanter fra Inger Karins hage på Hamar. Nå er det blitt en skikkelig plante, og den er jo bare rålekker på denne tiden.


Dette er noen av alle de trær og busker som blomstrer i hagen nå – og disse er kanskje de som gjør mest inntrykk. Foran blomstrer vanlig eldkvede. Bak der igjen prydkirsebær: Prunus serrulata Kiku-shidare sakura, og et lite morelltre som ble plantet i fjor (Dønissens gul), og bakerst et prydepletre som min mor plantet på åttitallet – nå er det kjempestort og kjempelekkert….

Egentlig holder jeg på å slå graset, men siden det er en drittjobb er det jo greit å ta en pause med knipsing og blogging.

0 tanker om “Dagens fineste…

 1. Nåja, plenklipp er ikke det mest plagsomme hos meg akkurat… Så fine bilder av dine busker, det er så nydelig med allt som blomstrer nå.

 2. Her var det mye pent, det er så fint når alle planter har “sin” tid. 🙂

 3. Å så heldig du er som har plass til sorter busker og trær. I min mikrospokiske hage grubler jeg meg halvt ihjel på hvor jeg skal plasser to store brugmansia trær som mot alle odds overlevde vinteren i kjelleren………

 4. Kan sikkert sende deg et rotskudd eller en frøplante, jeg – den har det med å spre seg en del

 5. Plenklipp er kjedelig, men må jo gjøres. Deilig etter på når det er ferdig 🙂
  så mange flotte trær og busker du har! De er vakre når de blomstrer.

  Ha en fin pinse 🙂

  Hilsen Margrethe

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *