Pulled pork – juksegrilling på svarte vinteren.

image

 

Ny dings behørig testet. Pulled pork skal egentlig lages på grill/røykeri – på svak varme over lang tid, gjerne flere dager. Da smaker den skikkelig hickory når den kommer ut, og er en amerikansk BBQ-klassiker. Serveres med coleslaw og hamburgerbrød. Og passende BBQ-saus.

Men mange lager dette sous-vide, det er jo godt egnet til å holde lav temperatur over lang tid. Kjøpte en ferdig vakumpakket svinenakke og googla i vei for å finne passende temp og steketid. Det var ikke lett. Temperaturforslagene varierte fra 58 til 80 grader. Tiden er nok mindre avgjørende, men bør være minst ett døgn. Jeg gikk for 62 grader i 24 timer, siden denne middagen ble planlagt først dagen før den skulle serveres. Kjersti forlater huset i morgen, så da måtte vi jo be besteforeldre på avskjedsmiddag.

Note to self – for en annen gang. Jeg tror det hadde gjort seg med LITT høyere temperatur og enda litt lengre tid i badekaret.

Da jeg fiska kjøttbiten ut, brukte jeg flammekasteren på den for å få den litt brun i kænta. Og det var ingen sak å dra den fra hverandre med to gafler – som er selve opphavet til navnet. Likevel var det noen hinner og fettlag som ikke helt hadde smeltet – det skal de vel helst. Det er derfor jeg tror det hadde gjort seg med enda litt lenger tid og kanskje 64-65 grader. Kjøttet var til dels rosa. Men det gjorde jo ikke så mye, for det fikk en omgang i panna og ble tilsatt kjøttkraften fra posen og rikelig Bull’s Eye Kentucky style BBQ sauce og (hysj!) noen dråper liquid smoke.

image

 

Serveres med hjemmelaget coleslaw og hjemmebakte hamburgerbrød.

image

 

Det var veldig godt, om jeg skal si det selv – men det føltes kanskje litt feil å spise det i januar 😀

Får prøve igjen til sommeren – da kan den få finishen på grillen med innlagt hickoryflis – blir nok mer autentisk da. Kan jo også vurdere å lage sausen selv, men Bull’s Eye var slett ikke vondt.

image

 

Desserten var hvit sjokolademousse med friske bringebær. Ikke vondt det heller.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *