Oksehale, del 2. Slow food….

Dette blir et kjedelig innlegg uten bilde (se forrige innlegg, det så likedan ut), men det er uansett mest for meg selv. Oksehale sous-vide har vært et prosjekt – og på internett finner jeg stort sett to måter å gjøre dette på. 82 grader i ca et døgn, eller noenogseksti (jeg valgte 65) grader i fire døgn.

Det siste er utvilsomt å foretrekke. Dagens oksehalemiddag ble mye mer smakfull og mør enn forrige ukes. Ellers gjorde jeg nesten på samme måten. I stedet for å legge løkkompotten i sous-vide, krydra jeg bare med biffkrydder pluss litt ekstra salt og pepper. Løkkompotten ble lagt direkte i sausen. Ellers gulrøtter og selleri som før. Det ble godt. Naboen, som kom på middag, forsynte seg to ganger og fikk med seg resten hjem.

Så dette er definitivt langsom mat. Fire dager fra ide til middagstallerken 😀 men det lager seg jo selv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *