Oksehale

En ting jeg aldri har forsøkt å lage, men har hatt lyst til å prøve helt siden jeg fikk sous-vide-sirkulatoren i hus, er oksehale. Det finnes flere oppskrifter og framgangsmåter på nettet, jeg gikk for noe i retning av denne.

image

Jeg ble nesten fornøyd. Smaken var upåklagelig, men jeg tror halene hadde trengt lenger tid i badet – det ble mye avskjær. Da jeg googla oppskrifter, var det stort sett to måter å gjøre dette på – enten ca 1 døgn på 82 grader (som i den oppskriften jeg brukte), eller 100 timer på 64 grader. Jeg tror faktisk det siste er å foretrekke. Har tidligere laget andre seige kjøttstykker som har fått stå i tre døgn, da smelter alt av slintrer og fett bort, og fettet kan man jo uansett skumme av hvis man er bekymret for det. Oksehale er utrolig smakfullt, men krever lang tilberedningstid.

image

Blir ikke siste gang jeg lager dette. Idefix har fått et margbein og er ekstatisk. Potetmos med sennep passet svært godt til. Min ble ikke så “creamy” den ble heller grov – jeg lagde den av uskrelte mandelpoteter. Yum.

image

2 tanker om “Oksehale

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *