Vegetarmat

Vi spiser for mye kjøtt. Mer enn planeten, helsa og dyrevelferden har godt av. Michael Mosley hadde et veldig bra program om dette som NRK viste for litt siden, dessverre finner jeg det ikke på nett. Men hovedpoenget var at kjøttforbruket, særlig i industrialiserte land må reduseres. I Storbritannia ligger konsumet på rundt 80 kg pr år i følge Michael, i USA setter de til livs 120 kilo hver. Tenk på det – det er mer enn to kilo i uka. Hvordan er det mulig å spise så mye kjøtt? I Norge ligger vi ikke så verst an. I følge denne statistikken spiser vi 66 kg hver i året. Det er likevel for mye. Et bærekraftig konsum ligger i følge programmet på ca 40 kg. Altså litt under en kilo kjøtt i uka. Det burde være rikelig?
Tre fiskemiddager, to vegetarmiddager og du har to dager å fordele kjøttkonsumet ditt på (om du ikke spiser mye bacon og kjøttpålegg, da). Burde være MER enn nok.

Et par auberginer i skiver, trekker med salt, før de stekes i panna. De trekker til seg masse fett, kanskje lurere å steke i airfryer en annen gang? Hjemmelaget tomatsaus tilsettes litt ekstra krydder (hvitløk, røkt paprika og litt chilisaus), en kartong kikerter og en kartong røde linser. Kok, smak. Legges mellom to lag aubergineskiver (hadde tenkt å bruke squash også, men det ble ikke plass). Dekkes med et lag fyldig behcamelsaus. Reven ost over – i ovnen en halvtime på 200 grader. Bruk gjerne grillen til slutt hvis ikke osten er brun. Jeg brukte gruyere, fint skal det være – men alle slags osterester kan brukes. Kunne vært en salat ved siden av – men dette var godt. Linser, bønner og erter er gode vegetariske proteinkilder. Ost, og eventuelt egg, i sausen gjør at dette er fullverdig middag.

image

image

image

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *