Musikalsk vår

Så langt har denne våren vært preget av musikk.
Søndag 15. mars var jeg så heldig at jeg fikk være med og synge Skapelsen av Joseph Haydn i Vang kirke. Dette er vel den største kirka på Hedmarken, det er plass til 1200 mennesker der. Så det kan fort virke tomt. Det gjorde det ikke. For en fantastisk opplevelse! Jeg tror aldri jeg har stått i et så godt fungerende kor – det aller meste satt i boks så det suste. Solistene var fantastiske og orkesteret gjorde det bra. En magisk aften. Vi fikk hilsen og skryt på korets side fra både biskopen og ordføreren – hva mer kan man forlange (hehe) Dette er et flott verk, tonemaleri på sitt beste. Du hører verden bli til, fra kaos i ouvertyren til livet oppstår. Fløyten kvitrer lerketriller, kontrafagotten brøler som løven…vannet bruser, regnet faller, snøen daler…
Skapelsen(høyreklikk og roter med klokken)

Den stille uke har også stort sett alltid vært preget av sang for min del. Ikke i år. For første gang på svært mange år, synger ikke Cantarelle sin årvisse pasjonskonsert med Stabat Mater i en eller annen utgave. Til trøst dro jeg og hørte Anna Sundström Otervik og Anna Gunnarsson som framførte en solistisk versjon sammen med Mjøsmusikk i Stange kirke. Det var ikke lett å la være å synge med :D. Musikerne blir bedre for hvert år, Annax2 var heller ikke dårlige. Jeg håper Cantarelle kommer sterkere tilbake neste år.

Men vårens største musikalske opplevelse kom i går.
Det Norske Solistkor og Det Norske Kammerorkester framførte Bach og Händel i Ringsaker kirke. Folk kjente sin besøkelsestid og gikk mann av huse, de eneste ledige plassene var bak søylene hvor du ikke ser noe – folk stod heller enn å sitte der. Og det gjorde ganske mange. De mange lokale korsangerne fikk høre hvordan det SKAL låte
20150330_193014
(fire fascinerte damer fra Hamar Domkor)
Jeg likte aller best Ode til St Cecilia – et verk jeg aldri har hørt før. Muligens fordi det krever en god del, både av musikere og solister. Begge solistene imponerte stort denne gangen.
Selv om jeg var litt distrahert. Hadde lovet å ta noen bilder for at den lokale avis som ikke kunne sende en medarbeider kunne bruke dem. Tenorsolisten likte nok ikke at en skummel dame med mobilkamera prøvde å lirke seg innpå ham for å ta bilde – han hytta etter meg. (en annen gang må jeg sørge for et mer profesjonelt utseende kamera…). Men han var flink da. Du store for en innlevelse.
Så får vi se om noen av bildene mine kommer i avisa i morgen.
Nå ser jeg fram til et par fridager før vakt lørdag, sang søndag, vakt mandag og på’n igjen på tirsdag.
God påske!

Edit.
Yepp, jeg har nå debutert som pressefotograf. HA brukte dette bildet:
20150330_203111

Én tanke om “Musikalsk vår

  1. Tilbaketråkk: Årets nyttårsbetraktning | hildegoghagen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *