Pølsevev

Det er vel fortsatt noen av oss som husker disse kara. Det blir morsomt først når Kari Diesen kommer på banen.

I likehet med mange eiere av avanserte kjøkkenmaskiner, har også jeg hatt et pølsehorn liggende i skuffen. Det var ikke en gang tatt ut av emballasjen, til tross for at kjøkkenmaskina er mange år gammel. Men det kunne jo være gøy å prøve? I våre internett-tider finner man både oppskrifter og instruksjon på nettet.
Takk til Helene for denne:

Denne fant jeg selv – visste ikke helt hvordan jeg skulle sette på det der pølsehornet…

https://www.youtube.com/watch?v=kwK4yu8QMkQ

Så da var det jo bare å gå i gang. Hadde en liten lammestek, noen svinekoteletter og litt spekk. Malte alt en gang, delte på to og krydra litt. Det er store variasjoner i hvor mye salt som anbefales i diverse oppskrifter. Jeg stekte en liten prøvekake av begge porsjonene mine og endte med ca 2ts pr kilo kjøtt. Allehånde, nellik, muskat og pepper i begge, ellers en med frisk rosmarin, tørket salvie og timian. Den andre med paprika og chili, pluss litt brunt sukker og røkt paprika.

image

image

image

image

image

 

Det var gøy. Nå står de i ovnen og trekker. Minst en pølse blir nok stekt og spist til middag, resten går i fryseren til senere konsum. Blir ikke siste runde med pølsevev her i heimen.

Én tanke om “Pølsevev

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *