Organistgilde

Halvannet år siden sist, mannfolket inviterte på min oppfordring 9 kolleger til samvær rundt matbordet. Formedelst ett forfall snek det seg inn en fiolinist,men det var nå bare hyggelig. Av bildene under kan man se at jeg ikke er noen stor fotograf, men for egen del er det greit å notere litt om maten.
Vi startet med blomkålsuppe. Ble veldig fornøyd med den. Blomkålsuppe kan bli litt tam. Krydret med salt, cayennepepper, litt hvitløkpulver og sennep. Noen purreringer i suppen sammen med blomkålbiter. Sprøstekt bacon på toppen.

Deretter mousse av røkelaks. Utgangspunktet var oppskriften i Trines matblogg, men jeg plussa på med litt hakket vårløk og rørte inn laks- og ørretrogn i selve moussen. Denne fikk jeg bare smakt på underveis, men ingen satte igjen noe…

Hovedretten var restene av pinnekjøttet fra jul. Mannfolket hadde kjøpt inn i rikelig monn, så det var greit å få ekspedert det. Prøvde meg på en ny framgangsmåte som jeg på det sterkeste kan anbefale – dampes i øl i stedet for vann. Jeg brukte Kilkenny ale og halvannen flaske Staropramen. Og ikke minst – i stedet for pinner eller rist i kjelen, legg et lag med mandelpoteter. De sprekker utrolig nok ikke etter tre timers trekking, de bare trekker til seg masse god smak. Serveres sammen med vanlige poteter, og tilbehøret var ellers hjemmelagde pølser (som jeg har laget ti meter av i det siste), mannfolkets favoritt var den med einebær, rosmarin og akevitt, så den ble det. Kålrabistappe med litt søtpotet og gulrøtter.

Panna cotta med en coulis av multe og multelikør. Ble ikke helt fornøyd med den, litt i overkant med gelatin, men smaken var grei da.

image

Oppvask blir det. Mannfolket tok seg av den, jeg reiste bort 😀

image

Stekte skiver av baguette, overstrødd litt maldonsalt og servert til laksemoussen

image

øl…

 

image

karer…
image

kålrotstappe og pølser

image

bord og nye stoler, skrudd sammen av undertegnede dagen før. Ingen ramla på golvet heller

image
pinnekjøtt
image

poteter i bunnen av gryta før ølet og pinnekjøttet danderes over

2 tanker om “Organistgilde

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *