Shoppingraid…

Snartur til Gjøvik for bursdagsgave til nest eldste englebarn. Blomsterkroken på Kolberg kan man jo ikke kjøre forbi – jeg visste jeg hadde sett Clematis albina plena der.

Denne har jeg jo fra før, men har så langt ikke hatt hell med meg i å formere den. Tenkte at dette blir siste forsøk med clematis til selskap for Souvenir du dr, Jamain. Har prøvd nokså mye der, men de dauer etter tur. Lurer på om det kanskje er for tørt? Kanskje klematisene ikke rekker å få så lange og dype røtter som rosen? Men jeg vanner da der også – for jeg pleier å plante sommerblomster der. Jaja, fåglarne vet.  Jeg vet det er flere andre som sikler etter denne – så bor dere i nærheten av mjøstraktene, så er det tre igjen…

Av en eller annen grunn ble det med en rose også. Den nokså nye Poulsenrosen Kronprinsesse Mary:

Hun får representere det danske kongehuset sammen med Dronningen af Danmark. Jeg hadde 2 stk Dronning Margrethe i potter, men begge har daua. De pottene er nok for små til roser egentlig. Det vil si – jeg vurderer å gjøre en ny tur til Kolberg. De hadde nemlig også Katharina Zeimet, som jeg vet om rosedamer som skryter av…. Den angis til H5, er liten og søt og kunne kanskje klare seg i de pottene. De har faktisk en del snacks på det gartneriet. Det var jo der jeg fant de dyre og fine pionene i fjor også. Hyggelige er de også, og hjalp meg å bære jordsekkene til bilen. Og som en unge i butikken – rett ved kassen stod det en del sarte sommerblomster, blant annet et brett med sommergeorginer som bare ropte på meg. De var SÅÅÅÅ lekre.  De kunne minne om Bishop of Llandaff, som jeg lenge har siklet etter…

 

Men de var ikke så gulrøde – det var mer blått i rødfargen, og bladene var enda mørkere, Mmmmm. Egentlig har jeg gitt opp georginer – jeg har en tendens til å glemme å spa dem opp når jeg har mistet hagepiffen uti oktober – men disse er jo bare til å dø for. Jeg kjøpte det som var igjen av brettet….

0 tanker om “Shoppingraid…

  1. Å steike, skal si du fikk med deg noen skikkelig lekkerbisker av planter hjem gitt. Hvordan i huleste har jeg klart å overse både den flotte clematisen og den enda flottere rosa? Ettersom jeg bor på Lillehammer men jobber på Gjøvik, ja, hvor tror du jeg da mellomlander stort sett hver eneste dag da Hilde?
    Skal på jobb på torsdag, kanskje jeg tar meg en kjapp tur innom. Men det er jo ikke helt umulig at de har den på Blomsterkroken her også.

  2. Kanskje, men de har ikke noen av dem på Blomsterkroken i Moelv. Grunnen til at du ikke så dem kan kanskje være at ingen av dem blomstrer for øyeblikket? Klematisen er avblomstret (tror jeg) og rosen har knupper.

  3. Oj.. en ny lekker rose ja.
    Ja de georginene hadde jeg for noen år siden. men jeg er så klinka dårlig til å overvintre de knollene. Jeg finner liksom ikke den rette balansen tror jeg.

    Men lekre var de virkelig.

  4. De der kunne få meg til å begynne med georginer også! Men jeg har såvisst nok med å plassere det jeg allerede har på vent.
    Katarina Zeimet kjøpte jeg i fjor. Helt bedårende, dufter gjør hun også. Derimot er hun ikke så glad i vinteren i Gudbrandsdalen. Hun frøs nesten helt ned, men skyter friskt nå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *