Laksekarbonader

Utsett ikke til i morgen det du kan gjøre i dag? Etter utallige (les to) forespørsler fra fans, har jeg satt meg fore å blogge en måned med mat, og det er ingen lov mot å starte på en onsdag? Laksekarbonader er kjapp og enkel mat. Jeg pleier å servere det med hjemmelagd potetmos, revne gulrøtter og hjemmelaget remoulade. 

Kjøpte 4 biter økologisk laksefilet fra frysedisken på Rema 1000 og en bunt med vårløk, resten hadde jeg i skapet. Hvor mye bedre den økologiske laksen er enn vanlig oppdrett vet jeg ikke, men jeg setter min lit til at noen med mer forstand på det enn meg i det minste har formulert noen krav til hvordan dette skal foregå i forhold til både dyrevelferd og miljø.

På bildet over er alle ingrediensene oppi kjøkkenmaskinen – det er lurt å skjære dem i mindre biter enn det jeg har gjort her – ellers får du fort store biter av laks eller brødskive i karbonadene dine.

Det som er oppi der er:

4 biter laksefilet

2 egg

2 skiver halvtørr loff

2 stilker oppklipt vårløk

krydder etter smak, jeg bruker Jacobs lakse- eller fiskekrydder, de er gode.

matfløte til passe konsistens.

Det går også an å ha i kokt potet, i stedet for, eller i tillegg til brød.

Stekes i smør, på forholdsvis svak varme, hold varme i stekeovnen til alle er stekt.

Hjemmelagd potetmos er det vel unødvendig med oppskrift på? 

Det man måtte ha av rester av kokte poteter. Skrell hvis du vil, men det gjør ikke noe med litt skall. Varmes forsiktig med litt vann, smør og matfløte. Krydre med muskatnøtt, salt og pepper. Mos med gammeldags potetmoser, blir fort lim hvis man bruker stavmikser. Kan tilsettes vårløk (det gjorde jeg), selleri, søtpotet eller andre rotgrønnsaker for variasjon.

Ingen remoulade denne gangen, jeg hadde ikke kapers, derimot hadde jeg mye rømme som måtte brukes opp etter jula.

I morgen må jeg få brukt opp all spinaten mannfolket kjøpte… Vi får se hva det blir. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *