Quiche med spinat og ricotta

Mannfolket kjøper alltid inn rikelig når har blir bedt om å handle noe. Nå hadde jeg kjøleskapet fullt av spinat, så middagen måtte bli noe med spinat. Siden jeg akkurat har lært meg å lage ricotta, var jo det også en selvskreve ingrediens.

Paideig lages av like deler smør og mel, en skvett kaldt vann til slutt. Kan med fordel lages i hurtigmikser. Vil man ha mindre fett, kan også en del av smøret erstattes med kesam. La deigen hvile litt før den kjevles ut og legges i paiform. Prikk med gaffel, legg i folie eller matpapir og fyll med tørre erter, bøenner eller ris, for å hindre at den hever seg. Forstekes i ovn på 180 grader i 10-15 minutter.

Et lag med spinat i bunnen, deretter ricotta og noe mozzarella. Hell over vispet egg tilsatt rikelig med revet parmesan. Halve sherrytomater på toppen og enda litt mer revet ost.

Det ble ganske godt. Man kan også tilsette pølsebiter, bacon, skinke eller kylling hvis man ikke går for veggis slik jeg gjorde i dag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *