Halinas konsert

gikk av stabelen i går. Ringsaker kantori har en usedvanlig god støttespiller i Halina Rud. Født i Warzawa, gift med en gårdbruker i Ringsaker 🙂 Hun var helt uvurderlig når det gjaldt å spore opp noter til Missa Pro Pace, som kantoriet spilte inn på CD i fjor. Som følge av denne innspillingen ble vi invitert til korfestival i Stettin – en uforglemmelig opplevelse. Og Halina var med som tolk, guide, tilrettelegger og entusiastisk tilhører.
Vi ville jo gjerne vise at vi satte pris på alt hun gjorde for oss, men alle tilbud om honorar eller i det minste dekning av reiseutgiftene ble kontant avslått. Til slutt fant vi ut at det beste vi kunne gjøre var å gi henne en konsert (og jeg er litt stolt av at det var min ide). Så det gjorde vi. Det var opp til henne om hun ville vi skulle komme hjem til henne og synge for henne og hennes kjære Ole, eller om hun ville ha det på en annen måte. Og det ville hun. Hun ville ha konserten i Ringsaker kirke (godt valg…), og inviterte massevis av venner og kjente. Så i går sang vi for en fullsatt kirke, blomster, klemmer og gode ord ble delt ut.
Det var to aviser der, så jeg håper å kunne legge inn bilder og koblinger over helga.
Etterpå var noen av oss så heldige å få være med hjem til Halina og spise en bedre middag med polske spesialiteter. Det var godt – og særdeles mektig. Mett var jo bare forbokstaven. Så i dag tar jeg det rolig 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *