På tur igjen – dag 9 og 10

Tirsdag hadde vi billetter til formiddagsforestilling av Maria Stuarda i det nye operahuset her i byen. Det er et fantastisk flott bygg, og det var også en flott forestilling. Fullt var det og – pensjonister og flere skoleklasser i fjortisalderen. Bra de lærer noe om kultur og historie. Selv om denne librettoen nok har tatt seg noen kunstneriske friheter Tror aldri de to dronningene møttes ansikt til ansikt. Maria Stuart hadde vært gift flere ganger før hun tilbrakte 20 år i fangenskap hos Elizabeth, og til slutt ble henrettet for forræderi, hun hadde deltatt i flere konspirasjoner for å styrte Elizabeth og få henne selv innsatt på tronen. Det dreide seg neppe om rivalisering om et eller annet mannfolks gunst slik det til dels framstilles her. Som vi vet, var det likevel Marys sønn som overtok tronen da Elizabeth døde, hun forble ugift og barnløs.

Etter forestillingen hadde vi en fin spasertur langs elvepromenaden, helt til det begynte å regne. I går skulle vi vært på konsert i Filharmoniens konsertsal, men jeg hadde litt feriemage og foretrakk å bli hjemme. Mannfolket dro heller ikke alene, så vi hadde en rolig dag, og en fortrinlig middag på vår lokale restaurant. De holder koken, selv om det ser ut som de driver og river ned huset over hodet på dem.

I dag har mannfolket reist til Wien. Jeg slapper av. I morgen blir vi også i byen lørdag vurderer vi en tur til Ezterhazy-palasset i Ungarn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *