Tradisjoner og sånn…

Tradisjoner skal man visstnok ikke kimse ad. Men jeg kimser nå så mye jeg vil over at butikkene selger julebrus og julemarsipan i oktober. Bank skulle de hatt. SERRIØST!

Og det verste av det hele er at når vi som foretrekker å feire jul i desember kommer for å kjøpe julebrus, så er det tomt for den julebrusen som er noe god. Mulig jeg får kjøpe en kasse og gjemme på et lurt sted. Ikke at jeg er noe glad i julebrus, men det er det jo nok av andre som er her i huset. I fjor var det ikke igjen noe Fru Lysholm heller, når det endelig kom til jula. Ikke at det gjorde noe, jula her i huset ble noe utenom det vanlige i fjor, og akevitten stod der fremdeles ved påskeleite. Får håpe det ikke gjentar seg. Mulig jeg burde kjøpe en flaske Fru Lysholm også,  og gjemme på et lurt sted sammen med julebrusen.  Enda verre blir det vel med ribba i år, nå som influensaen gjør sitt inntog over den ganske svinebestand og landbruksmyndighetene beordrer masseslakting over en lav sko. Skjønt jeg leste granngivelig i avisen i dag at de hadde besinnet seg. Svina lot til å overleve influensaen ganske greit, sånn stort sett – så det er vel ikke egentlig noen krise om de hoster litt noen dager.  Så da blird et kanskje ribbe i år og?

En annen juletradisjon som overhodet ikke har rukket å bli noen tradisjon ennå, er den musikalske julekalenderen i bloggen min. Første gang er det en begivenhet, andre gang er det en gjentakelse – først tredje gang er det i ferd med å bli en tradisjon. Så hva skal jeg gjøre i år? Jeg spør de tre folka som gidder å slenge innom bloggen min 😉 En julekalender krever jo litt forberedelse…

[polldaddy poll=2128934]

7 tanker om “Tradisjoner og sånn…

  1. Bra du allerede har begynt å tenke på hamstring av julebrus. Har vært bekymret selv, folk gikk mann av huse her på lillehammer da julebrusen kom 1.OKTOBER(!!!!) Jeg har juleferie fra 8.desember 😀

  2. Ja pokker heller. Knallenig med deg der. Og her har de laget en ny type av den CB julebrusen som er et must her. Den er med mindre tilsatt sukker…. sikkert bra for helsa. Men ikke for smaken desverre.

  3. Helt enig. Det er forstemmende at jula blir redusert til et tre måneder langt markedsføringstriks og at vi som venter med julehandelen til det faktisk nærmer seg jul, må la oss presse til å bli med på dette. Jeg for min del tviholder på at det ennå bare er høst. Det er lenge igjen til jul og vinter. Nemlig. Jeg nekter å gå med på at det nærmer seg jul, så lenge jeg ennå har løk og andre planter å få i jorda. 😉

  4. Jeg savner alternativet “Fikk ikke med meg kalenderen i fjor, men er alltid tilhenger av julekalender…”

  5. Når du nevner det, så tror jeg jammen jeg så no’ julegreier i en butikk her også for kort tid siden. Vel, de får bare holde på. Her i huset tas jula på sparket. Litt sånn: “ooops, det er visst juleaften idag”. Og det beste med jula er musikken – synes jeg.
    God helg til deg!

  6. Vel – jeg snubla i en boks pepperkaker her om dagen, men EGENTLIG er jeg enig i at jula bør spares til lille juleaften og at kun det som trengs for forberedelser (gavepapir og grønnsåpe, adventsstake og julekort) bør fram før. 😉

    Ad julekalender? Jeg liker kormusikke enten det er jul eller ikke, men klarer ikke å få med meg alt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *