Svineriet

er på retur, i alle fall for mitt vedkommende, selv om jeg fortsatt har en hoste som mannfolket beskriver som pestilent og en noe ustabil temperatur.  Det er vel sannsynlig at det var svineinfluensa – symptomene stemte på en prikk, selv om jeg ikke tok noen test. Og forløpet må beskrives som mildt. Selv om jeg har syntes umåtelig synd på meg selv og har hatt vondt alle steder et par dager, var jeg langt mer utslått og syk av navnløs influensa i 1997 (som var sist jeg hadde noe sånt).

Men jeg blir jo litt matt av alle disse konspirasjonsteoriene som florerer. Som kommentaren på mitt siste blogginnlegg. Tror folk virkelig at Stoltenbergfamilien har slik makt her i landet at de kan sette munnkurv på hele helsevesenet? Og hele pressen? Det er vel nettopp noe av grunntanken ved demokratisk styresett – at man skal kunne si hva man vil. Selvsagt har noen større gjennomslagskraft og blir mer lyttet til enn andre. Noen kan kjøpe opp flere formidlingskanaler enn andre. Men vi har vel alle en porsjon sunt vett?

Det er to sterke historier på nett i dag.

Tommy fra Hunndalen

og en noe vagere historie fra Ukraina, men dette lover ikke godt…

For egen del må jeg antagelig nå være dobbelt immun, etter vaksine og gjennomgått sykdom. (Edit for folk som ikke kjenner meg eller følger med i alle kanaler: Jeg ble vaksinert antagelig etter at jeg allerede var smittet. Så jeg er både vaksinert og har gjennomgått svineriet) Men hva som ligger foran oss her vet jo ingen ennå.

4 tanker om “Svineriet

  1. Godt du er på bedringens vei, Hilde. 🙂
    I kveld har jeg hatt noen runder med legevakten ettersom min mor på 82 er blitt syk med influ.symptomer. Hun har tilleggsdiagnoser og er i risikogruppe, men det var tomt for vaksiner da hun kom til avtalt time på legekontoret. Ny time over helgen. Spørsmålet mitt til legevakten har vært om JEG kan ta ut en resept på Tamiflu for henne, men – nei – det går nok ikke. De må se henne. Jeg velger å ikke ta henne ut med høy feber og ingen kan komme på hjemmebesøk.
    Så vi får stå ‘an av så godt vi kan.
    Jeg syns egentlig det ble vel byråkratisk. Tamiflu er såvidt jeg vet ikke et A-prep. og jeg kan bevise både hvem jeg er og hva jeg driver med til daglig, som kanskje kan gi en smule alibi for bittelitt kunnskap og edruelighet.

  2. enig i det ja… burde være problemfritt å skrive ut tamiflu etter noen kontrollspørsmål i disse dager…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *