Bikkjekaldt!

 

 

Har kledd meg godt og gått en liten trøsterunde i hagen. Fordelen er jo at vårblomstene står en stund. Men de ser ut som de fryser de og. Den hvite hepaticaen er Elines blåveis. Engletrompeten står i drivhuset – den tåler nok ikke maivinter på Hedmarken. Men jeg håper det er håp om bedre tider.

8 tanker om “Bikkjekaldt!

 1. Ja her er det også bikkjekaldt. Det var en liten stund på ettermiddagen her hvor jeg vurderte å kaste jakka. Vinden løyet litt. Men så ble det skygge.. og da.. brrrrrr..

 2. Hei Hilde! Som sambygding av deg, og hageamatør helt på nybegynnerstadiet, synes jeg det er fint å følge en lokal hageblogg.
  Nå lurer jeg imidlertid fælt på noe: vet du om noen hagesentre i nærheten som selger aurikler? Dette ønsker jeg meg i hagen. Ser dem blomstre i svært mange staudebed her omkring, og husker bestemor hadde dem i hagen.
  Da jeg spurte på det sydligste av de to helt lokale hagesentrene i dag, fikk jeg to svar:
  1. “Det har jeg hørt om, men vet ikke hva det er” (!) og
  2. “Vi er i Norge nå, ikke i England, så det har vi ikke.” (!!)
  Hos den andre lokale aktøren var det heller ingen å oppdrive. Har du noen tips? På forhånd takk!

 3. Kjære vene, hvilken uvitenhet? De fleste hagesentra har da forskjellige typer primula, inkludert de som kalles aurikler. Hvilket hagesenter var det du var på? Skal titte etter dem. Men om du ser dem hos noen, så kan du sikkert tigge til deg en bit i bytte mot noe annet?

 4. Hos Aardal visste de selvsagt hva dette er, men de hadde dem ikke.
  Det var utenfor “Dæhlibutikken” jeg fikk de fantastiske svarene.
  Spørs om det blir tigging, ja 😉 Om ikke annet får jeg tilby en pakke elgkarbonader eller noe i bytte…

 5. men kikka du etter selv hos blomsterkroken? VIl jo nesten tro de har dem. Ellers er kanskje Ringstad på Gjøvik beste stedet for stauder rundt her.

 6. Hadde jeg hatt noen av de gammeldagse auriklene, skulle jeg gladelig byttet i elgkarbonade 😉 Du kan kanskje prøve bytteringen på Hagegal?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *