Hagens fem fineste akkurat nå?

Siden jeg er for daff etter helgevakt til å gjøre noe særlig fornuftig, har jeg gått en lynrunde i hagen med kamera og tatt bilde av de fem fineste akkurat nå. Vi hadde en runde på dette  fjor også, om jeg ikke husker feil. Her er de fineste jeg fant akkurat i dag:

DSCF2296

Duftskjærsminen står i fullt flor akkurat nå. Denne er altfor diger, men jeg har planta den utenfor soveromsvinduet av rent nostalgiske hensyn. Da mannfolket og jeg flytta sammen for første gang i leid husvære, var det i juli 1984. Utenfor soveromsvinduet stod det en gammel duftskjærsmin og blomstra… Jeg hadde vinduene på vidt gap og malte tak og vegger på soverommet. Vår eldste datter er født 20. juli 1984, så det var kanskje på tide at vi fant et sted å bo 🙂

DSCF2297

Denne lekre og stormdigre pionen har som de fleste av mine pioner mista merkelappen. Men lekker er den åkkesom.

DSCF2298

Nyplantet klaterose til erstatning for New Dawn som har daua. Akkurat nå kommer jeg ikke pånavnet på denne heller, men det må jeg forsøke å grave opp, det er jo greit å holde øye med om denne klarer seg. Lekker er den i alle fall. Schneewalzer, muligens?

DSCF2299

Selvsådd stråleiris. Denne vokser godt i min hage, jeg har nå to tuer av denne, og en tilsvarende gul som jeg ikke aner hvor kommer fra…

DSCF2300

Rosa Duponti. Denne har jeg planta mot veien, og foreløpig er jeg strålende fornøyd med den. Brydde seg ikke det dust om den forferdelige vinteren, frisk og fin og aldeles lekker. Nevada ligner, står ved siden av  – men har blitt satt noe tilbake av årets vinter.

Hva er DINE fem fineste? Jeg utfordrer samtlige hagegale og ber dere linke hit, slik at jeg kan få se på dem 🙂

20 tanker om “Hagens fem fineste akkurat nå?

 1. Kjempefin utfordring 🙂
  Slenger meg på i morra tenker jeg, må bare ha på plass litt ump først, flatt batteri nå…

  Her er ikke så spennende for tiden, men jeg finner vel frem til noe tenker jeg. Skulle gjerne hatt en skjærsmin gitt, men håper mors står i blomst når jeg skal hjemmom i neste uke 🙂

 2. Duponten var da bare lekker:))

  Jeg tar den også i morgen – har brukt opp all energi ute i dag.

 3. Tilbaketråkk: Hagens fem fineste akkurat nå « Øyvinds verden

 4. Tilbaketråkk: Fem fineste i hagen akkurat nå: | Moseplassen

 5. Hei igjen!
  Jeg har så lyst til å komme på besøk til din fine blogg igjen, og har lagt deg til i min bloggliste, så jeg finner igjen bloggen din. Håper det er ok.
  Klem fra Bente

 6. Jeg tok imot utfordringen, og tok en runde i hagen. Valget var vanskelig nå når så mye blomstrer. Nå står det igjen å få valget ut på bloggen. Ha fine hagedager inn i mellom vakter og andre plikter.

 7. Nydelig peon. Mine har bare fått knopper, og neste uke reiser jeg på ferie så jeg får vel ikke sett de i år heller – sukk.
  Kanskje jeg får leie meg noen til å ta bilder….

 8. Så lekre bilder.Definitivt flotte planter. Det er virkelig frodig tid vi er inne i nå.
  StråleIrisen har du bot navn på den?Har ikke hørt det norke navnet før nemlig og lurer fælt på om den kan være den samme som jeg har sådd men som går under et botanisk navn, hvis jeg ikke husker for øyeblikket dog.

 9. Tilbaketråkk: Fem finaste i trädgården just nu « Timjan & Akleja

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *