Cantarelle på tur 10. september

Dette var jo selve dagen… Vi skulle synge til musikkandagt i Helligaandskirken. Dette er en SVÆR kirke som de fleste nordmenn som har vært i København antagelig har sett. Den ligger midt på Strøget, og har et fantastisk tilbud om natkirke. Flere dager i uken har kirken åpent til etter midnatt. Det er bare å dumpe inn – hver hele time er det andagt, ellers kan man få en kopp kaffe, tale med en prest om man ønsker det, eller bare sette seg stille ned i kirkebenken og lytte til musikk eller meditere for seg selv. Dagens prest var halvt norsk, og jeg vil tro han hadde truffet riktig “image” eller hva man skal kalle det. Prestesnipp og sandaler…

(klikkbare bilder)

Vi spiste dansk frokost hos Peder Oxe på Gråbrødretorv før vi hadde en skikkelig prøve i kirken, og de fleste var enige om at dansk frokost uten øl er fortredelige greier, og dessuten skulle vi ikke synge før klokka ni…

Etter en god prøve hvor akustikken imponerte storlig, var det tid for tidlig middag, som ble inntatt på “Tight” rett rundt hjørnet fra kirken. Maten var aldeles nydelig, lokalet trivelig og prisene rimelige. Men nå begynte det å nærme seg alvorets time, så ingen drakk noe annet enn vann, noe som fikk kelneren til å se mer enn forvirret ut. Han hadde aldri i sitt liv sett en gjeng med nordmenn som bare bestilte vann til middagen, hehe…Dessverre har jeg ingen bilder herfra (noen som tok noen???)

Det siste bildet i bildeserien over er fra selve musikkandakten. Det var kanskje 40-50 tilhørere, det var vi godt fornøyde med. Eva Ugaldes motetter slo godt an – de er da også ualminnelig vakre. Og maken til fantastisk akustikk  – vi pleier jo å skryte av akustikken i Ringsaker, men her var det nesten enda bedre å synge. Bare å åpne munnen så fyltes hele rommet av lyd – men selve de storslagne dimensjonene gjorde jo at det nesten var litt vanskelig å høre de andre når man stod tett innpå dem. Etter konserten var noen slitne og gikk hjem, andre var mer klar for en tur på byen – men her var ingen tvang, alle gjorde som de ville, og jeg tror alle var fornøyde 🙂

Vi gjentar samme program i Ringsaker kirke førstkommende fredag. Da tenker vi å lære de som måtte finne veien hit en vakker, dansk salme som vi lærte: “Du som har tændt millioner av stjerner”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *