Fredsprisen til internett?

Det er fremmet forslag om dette. Lenge før verdens første Facebook-revolusjon var et faktum. Nå frykter verden for stabiliteten i Midt-østen (i den grad det finnes noe slikt, dette er vel pr. definisjon et temmelig ustabilt område). Men det er jo tankevekkende at myndighetene satte så mye inn på noe ingen trodde var mulig – å fjerne Egypt fra internett. For noen dager siden kunne vi også lese at framtidas kriger vil utkjempes uten blodsutgydelser. Måtte det være så vel. USA har en lite ærerik historie – de har støttet nokså mange diktatorer og demokraturer i dette området – som det minste av to onder, muligens? Nå gjenstår det å se hvordan det går, vi får håpe at folk i Tunis, Egypt og andre steder oppnår mer enn å erstatte et korrupt og diktatorisk regime med et annet – med andre støttespillere.
Det er mulig. Spania, Portugal, Hellas (?) og de fleste østeuropeiske land er eksempler på dette. Men det forutsetter antagelig et visst utdannings- og opplysningsnivå i befolkningen. Kanskje gir det nettopp håp at dette betegnes som en Facebook-revolusjon? Mao – folk kan lese. De har orientert seg om hva som skjer i nabolandet.
Og internett gir helt unike muligheter til innblikk i hvordan folk har det andre steder – på et helt personlig nivå.
Jeg har i det siste lest noen kvinnelige bloggere fra Saudi-Arabia, som vel er et av verdens mest lukkede og undertrykkende land. Men internett har de…
http://blueabaya.blogspot.com/
http://saudiwoman.wordpress.com/
Og det finnes mange flere…
Også i vår hjemlige andedam har internett vært nyttig i den siste tiden. I den såkalte “Maria Amelie”-saken har media gått i takt – men folk kan lese både Marias egen blogg og bloggere fra Kaukasus og Russland – og tenke selv. I den grad de er i stand til det, en del kommentarer på avisartiklene kan jo tyde på vesentlige mangler her…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *