15 minutes of fame…

De siste to dagene har bloggen min hatt tusenvis av besøkende – fordi den er blitt linket til på forsiden av VG-nett. Forbausende få kommentarer, og bare en eneste person som postet trusler og dritt. Har fått meg til å tenke over hvorfor jeg blogger – det er ikke for å få tusenvis av lesere, men kanskje en og annen leser som synes at det jeg skriver er noe de kan relatere seg til? Og kanskje poste en kommentar eller sende meg en epost – og finne en meningsfelle eller faktisk til og med noen ganger en venn?
De som ikke fant bloggen min via VG de par siste dagene brukte disse søkeordene:

teresienstadt og barna 1
nettdagbok i word 1
sko+københavn+prøvekolleksjon 1
mobbing jeg husker godt læreren

Alle disse er folk jeg gjerne kunne tenke meg å snakke mer med 🙂
Fordi alt dette er ting jeg har brukt mer enn et kvarter på å tenke over. Moderne medier er i sannhet i ferd med å revolusjonere vårt samfunn. Verdens første internettrevolusjon er allerede et faktum.
Jeg tror det er bra at det stadig er lettere for menigmann å ytre seg – men vår neste revolusjon blir kanskje mot mediegigantene?
Vi merker vel allerede at revolusjonene i Tunisia og særlig i Egypt hadde verdens øyne på seg – men når folk nå tar til gatene i andre land i midtøsten med like despotiske regimer, så begynner vi å gå litt lei – ikke sant? De som kommer etter får ikke samme grad av internasjonal medieoppmerksomhet. Dessverre vil nok dette føre til flere døde, mer undertrykkelse og mindre sjanse for et virkelig demokratisk styresett.
Har mediene noe ansvar for dette?
Har du og jeg noe ansvar for dette?

Én tanke om “15 minutes of fame…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *