Søndagsmiddag – igjen

 

Matbloggingen min krever nok ikke mye googling, og jeg blogger jo heller ikke hverdagsmaten. Da Kjersti hadde venner her som fikk mat både under øvingen og på opptreden 17. mai, spurte en av dem om de kunne komme hit og spise hver dag. Kjersti sendte vedkommende et megetsigende blitt og sa: Det er ikke sånn mat her hver dag.

Det er det sannelig ikke, men denne helgen var mange hjemme, og vi inviterte bestemor på ordentlig middag. Forretten har jeg blogga før, men bildet er blitt borte. Ferske asparges er veeeeldig godt. Det er enkelt å servere dem dampet med hollandaisesaus tilsatt litt safran og cayennepepper. Røkelaks elller –ørret, eventuelt spekemat hvis man ikke liker eller tåler fisk. Hakkete, hardkokte egg på toppen. Gjerne dill. Nammenam.

DSCF2728

Hovedretten hadde jeg faktisk pønsket ut helt selv. Svin ytrefilet. Skar dem nesten over på midten og fylte med sopp (kantareller) og løk. Brunet, og deretter stekt i oven i folie til gjennomstekt. Jeg synes ikke svin skal være rosa. Etter en hvil, skar jeg den i skiver, la på fat og gratinerte med brødrasp og parmesan. Ikke verst. Tror kanskje jeg skal bruke enda mer ost om jeg gjør det en annen gang. Soppsaus, ovnstekte poteter og ratatouille til. Og salat.

DSCF2729DSCF2730

Desserten var Rhubarb Crumble – som jeg har blogga før. Jeg likte ikke helt metoden med å bake den i ovnen, denne gangen kokte jeg den med syltesukker. Den ble litt for tynn, men jeg skal nok få has på den. Gjorde ikke noe at den var tynn når vi serverte med vaniljeis, det ble en pikant saus – men det er jo ikke egentlig det det skal være. Uansett – dette er Comfort Food Heaven og kan anbefales Smilefjes

DSCF2726

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *