Plutselig i Bergen

For en tid tilbake meldte jeg meg på et kurs. Det faglige innholdet så interessant ut, kurset var i Bergen i slutten av april- noe som pleier å være en fin tid i nevnte by. Vanligvis får man info, giro, program og desslike i god tid før kursstart, så jeg gjorde ikke annet enn å slette dagen i dag i avtaleboka og avvente – og dessuten glemme hele greia. Inntil jeg i går oppdaget at dagen i dag var tom i boka, og intet kurs hadde jeg fått bekreftet. Kasta meg rundt i en fart og fikk beskjed om at det fortsatt var plass på kurset, jeg var hjertens velkommen. Hotellrom var det verre med, alle er visst i Bergen denne uka. Men til slutt fikk jeg plass på dette stedet. Noe luksushotell kan det ikke kalles, men senga er god, beliggenheten så sentral som det går an å få og det er rimelig. 785 kr natta for enkeltrom, 895 for dobbelt, som jeg måtte ta for det var det eneste de hadde. Det man går glipp av er gedigen hotellfrokost. Man må koke kaffen selv, og får en pose med smørbrød (ferskt!), frukt, juice og Bergens Tidende hengt på døra. Greit for meg, jeg er en elendig frokostspiser uansett.
Flybilletter på Norwegian var nix problem, og før jeg fikk sukk for meg satt jeg på toget til Gardermoen etter kontortid. Litt for kjapt, skulle det vise seg. Mobilladeren ble ikke med, ei heller nøkleknippet med kodebrikken til minibanken. Visakontoen var tømt formedelst alle bestillinger og hotellet tar bare kort. Penger fra NAV kommer inn på annen konto og uten kodebrikke og mobil er man nokså strandet i vår teknologiske tidsalder. Men med litt nødhjelp fra mannfolket og diverse andre krumspring har det ordna seg. Jeg slipper både å sulte og å vaske opp – og uteliggertilværelsen i Bergen frister ikke. Alfe var jo så snill å tilby sofa også- så det er ikke synd på meg.
Våren er definitivt kommet lenger enn hjemme. Skal få tatt noen bilder nå som jeg også har fått kjøpt en ekstra mobillader. Tror jeg bør ha en som bor i pc-sekken. Tenkte jeg klarte meg med usb-kabel til laptopen (det funka sist!!!), men nå som jeg virkelig trengte det funka det selvsagt ikke i det hele tatt.
Her blomstrer magnolia, forsythia, tulipaner og påskeliljer. Men det tar vel av hjemme snart også får vi håpe.
Mitt yngste englebarn har vært på opptaksprøve på Stange VGS, musikklinja. Får håpe hun kommer inn. Hvis ikke, håper jeg hun beholder musikkinteressen uansett – hun har gjort kjempeframskritt på kort tid. Et av kravene på opptaksprøven var å synge en enkel sang, gjerne en barnesang – idol-style, uten akkompagnement. Antar det var for å få en viss ide om stemmen og tonetreffet. Englebarnet valgte denne, til forbløffelse for foreldrene og antagelig også for sanglæreren,(hehe), men den er fin, da:
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=hCE0GDeClbs&hl=en&fs=1]

4 tanker om “Plutselig i Bergen

  1. Kos deg i Bergen du!

    Så bra at det finnes musikklinjer som fremedeles har auditon og ikke bare baserer seg på karakterer!! Jeg krysser fingrene for englebarnet……

  2. Håper englebarnet kommer inn på musikklinja!
    Tilsvarende på Vinstra var god starthjelp for musikeren min. (Anbefales, men nå er det vel for seint å søke seg dit)
    Kos deg med våren i Bergen!

  3. Tilbaketråkk: Nyttårstanker « hildeG og hagen

  4. Tilbaketråkk: Nyttårstanker « hildegoghagen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *