Even the best laid plans

Planen var egentlig å slå resten av plenen, men det har regna i hele natt, så stryk det. Deretter å bestille danmarksferie for mannfolket og meg i august. Mens vi holdt på med det, ringte det ene englebarnet og fortalte at hun hadde skadet seg og lurte på om hun kanskje måtte sy? Hva gjør mamma da? Slipper selvsagt alt hun har i hendene og drar til Lillehammer for å lappe sammen stakkaren. (Fikk låne et rom på legevakta – takk for det!)
Siden ingen av oss hadde fått noe frokost ennå, dro vi på Lykkelige Dager og spiste dansk rugbrød med brie, bacon og ripsgele. Det var godt. Og endelig fikk Ingvild kaffe.(det var kaffekokinga som gikk skeis og forårsaket skaden)

image

image
nammenam

Siden jeg nå først var på Lillehammer, så dro jeg selvsagt innom Plantasjen. Der hadde de et usedvanlig bra utvalg av roser, og det var 3 for 2 og utgangsprisen 129 kr. Så det var seks roser som fulgte etter meg hjem. Deriblant Goldmarie som jeg hadde for noen år siden – prøver igjen. Den fargen er jo bare noe helt for seg selv. Også noen Dronning Margrethe til å ha i krukker.
En saxifraga jeg aldri har sett før, med nærmest sennepsfargede blader, kunne jeg jo heller ikke la stå. Så om det ikke blir noe mer grasklipping i dag, så kan det kanskje bli noe planting?
Så dette ble en forholdsvis dyr tur, med kafelunsj til pasienten og det hele – men det var både velsmakende og koselig, og rosene er flotte og kraftige – så jeg er godt fornøyd. Jeg kjøpte meg også en liten plantesaks på plantasjen – for jeg kom på noe jeg har lovet Sony.
Rett øst for mjøsbrua vokser det flotte ballpiler på rasteplassen. Jeg har kastet lange blikk på disse mange ganger, men aldri stoppet for å stjele stiklinger. Litt av grunnen til det er kanskje at denne rasteplassen har rykte på seg i distriktet for å være et sted hvor homofile menn drar for å ha tilfeldig sex. Om det stemmer vet jeg ikke, men siden det
1. var midt på blanke formiddagen
2. jeg er dame
3. jeg var bevæpnet med saks
tenkte jeg det gikk sikkert bra. Så bare et par utenlandske biler der, og ingen så mye som leet på ørene når jeg snek meg ut i krattet med saksa. De ser sikkert folk som gjør sånt hele tida i Tyskland og Nederland?
Foreløpig har jeg satt dem i vann, og noen av dem reiser nok nordover med det første. Skal jeg prøve å få rot på dem først, Sony?

image

Fotnote:
best laid plans

5 tanker om “Even the best laid plans

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *