Dagens middag – blir oppvarmet fårikål, så denne bloggposten handler om noe annet.

image

 

I dag har nemlig Solveig og jeg vært på vår halvårlige (eller sånn bortimot) utflukt til antikvitetsmarkedet i Vikingskipet. Dette har vi gjort i mange år nå. I begynnelsen var vi tre, men noen flytter på seg. Her er det mye rart å se, og vi har kommet hjem med mangt et kupp, såre bein og tom lommebok. I begynnelsen solgte de også noen fantastiske rekebaguetter der – som vi nå har savna i flere år og spist stusslig ost og skinke – men i år hadde de ciabatta med reker og egg. Ferske og fine! Nammenam! Får ikke hjelpe om de er dyre – og Solveig spanderte – siden jeg kjørte, sa hun. Men jeg hadde jo kjørt uansett… I år gjorde jeg enda flere kupp enn vanlig.

image

 

Hellstrøms bok – 80 kr må da være et kupp.

 

image

 

Disse emaljerte grytene fra syttitallet er nå på full fart inn i antikkmarkedet. Jeg kjøpte en nydelig en i fjor, som jeg mener å huske at jeg betalte 250 kroner for – med nydelig soppdekor. Den har jeg servert mye soppsuppe i. I år var det vanskelig å finne noen til mindre enn 300 kr, selv om de var små og med skår i emaljen. Jeg kjøpte denne, som er temmelig stor. Tenker den er fin til gryteretter. Og disse gamle kjelene er jo helt fine på induksjon. Den er ikke knallrød, den er mer vinrød  – og står helt i stil med de malte flatene på kjøkkenet mitt.

Ellers kjøpte jeg 20 farrisglass til 2 kr stykket – restlager fra Braathen flyselskap. Fant en bod som nok hadde kjøpt opp restlageret av glass og porselen fra første klasse. En liten diskret vinge gjør ingenting 🙂 Kjøpte også noe sølvtøy – det er svindyrt selv når det er brukt. Og oppdaget til min skrekk da jeg kom hjem at fyren hadde sendt med meg feil kniv. Mannfolket har dratt for å klage/bytte. Antar det ikke er noen vits for selgeren å selge feil mønster? Han hadde nok ikke sortert godt nok.

Og et kakefat til mitt håndmalte Egersund- mokkaservise. Som jeg kjøpte samme sted for noen år siden – kakefatet var det eneste som manglet 🙂

 

Én tanke om “Dagens middag – blir oppvarmet fårikål, så denne bloggposten handler om noe annet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *