Dagens middag – løksuppe

image

Mine stakkars døtre har traumatiske barndomsminner om løksuppe. Tror ikke jeg har laget det siden, det var en dårlig middag for hele familien. Som min mormor pleide å si : “Konversasjonen ved bordet skal være lett og behagelig, slik at det fremmer appetitten”. Det gjorde den definitivt ikke over løksuppen. Men det er jo så godt! Enkelt og billig også, sikkert oppfunnet av en fransk husmor som ikke hadde noe annet enn løk og noen tørre brød- og osteskorper å servere familien. Hakk løk og hvitløk fint. Jeg brukte to løk og to hvitløksbåter. Brunes til fin farge, hell over 1 l vann eller kraft. 1 laurbærblad, litt frisk timian. Putrer en stund.

image

image

Brød ristes på tørr panne og strø over nyrevet ost (Jarlsberg og parmesan her). Jeg gratinerte i gryta – kan også gjøres i individuelle suppeskåler.

image

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *