Nye benkeplater på kjøkkenet

 

 

 

Årets bursdagsgave fra min snille og generøse far, var nye kjøkkenbenker. Og hjelp til monteringen, som vi hadde avtalt å ta nå i helga.
Jeg tok sjansen på å røske ut den gamle kjøkkenvasken selv for et par dager siden – tenkte en mann på 84 skal slippe å kravle rundt inni kjøkkenbenken. Her kan man se hvorfor nye benker var ønskelige. Partiet bak kranene blir stadig vått og for dårlig tørket igjen, treet blir misfarget. Den ekle fargen på benken nærmest kamera er støv under mikrobølgeovnen som jeg ikke gadd å fjerne fra en benk som likevel skulle kastes.

image

 

Hadde nå valgt heldekkende oppvaskbenk, for å eliminere dette problemet. Synes det ble ganske stilig. Men før jeg kom så langt, stod ergrelsene i kø. Både nåværende og forrige benk er kjøpt fra IKEA, med nøyaktig samme tykkelse. Mao. avstanden fra blandebatteriet til koblingen inni benken burde være nøyaktig den samme. Riktignok er det en forsenking på noen millimeter på den nye oppvaskbenken – men når rørene viste seg å være ca 5 cm for lange når jeg prøvde å koble på, da skjønte jeg ingen ting – og gjør det fortsatt ikke. Og blandebatteriet var gammelt, med kobberrør og ikke armerte slanger slik det er nå. Så gode råd var bokstavelig talt dyre. Jeg stod opp før fuggern feis fredag morgen og kjøpte nytt blandebatteri. Det gjorde susen. Skjærebrettet, og spesielt dørslaget fra IKEA som passer oppi vasken er geniale.  Den lille forsenkingen oppe til høyre er til å helle ut skvetter som man må kvitte seg med samtidig som man vasker opp. Kjekt.

wpid-20140502_161838.jpg

Og så tok vi ut platetoppen… Her var det to umake benker som var skjøtt under toppen, ikke særlig stilig…

 

image

Ny benk 3 m 40 cm. Blytung. Mannfolket slepte den ut på terrassen

image

image

 

Og mossa skar hull. Med en stikksag er dette noe kjempepjukkel- sist gang gjorde jeg det selv. Så denne gangen foreslo jeg å betale for å få hullet ferdig årna, men den gang ei..

image

 

Det tok sin tid, men til slutt gikk da platetoppen nedi der…

image

 

Og med noe list og lempe, samt banning og sverting fikk vi benken på plass og vatra opp…

image

image

Platetoppen måtte jeg sette meg på for at den skulle kneppe seg på plass i klammene sine. Min fader synes det var et idiotisk konsept. Men det funker da…

Og så var turen kommet til den siste benken som skulle sitte over oppvaskmaskinen. Jeg var litt bekymret for om han kom seg ut fra det hullet der… med det gikk bra

image

 

 

Og resultatet er jeg veldig fornøyd med

image

image

Oljing av benkeplater. Trikset er vel å få dem til å trekke til seg så mye olje som mulig

image

image

image

Nå gjenstår bare litt rydding og støvsuging. Veldig fornøyd. Og i kveld er det vel så vi kan begynne å bruke benkene også.

Én tanke om “Nye benkeplater på kjøkkenet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *