Dama slår til igjen.

Og Dagbladet følger opp….

Hun har åpenbart gått glipp av noe vesentlig. For oss som har levd lenge nok til å huske feminismens barndom på seksti- og syttitallet, så kan man vel heller konkludere med at “kjønnskampen” har båret frukter og blitt “mildere”, hvis man kan bruke et sånt ord. På den tiden så man ikke en mann med barnevogn – det var helt utenkelig. Nå til dags er de aller fleste fedre flinke til å ta seg av ungene sine. De ser det som en selvsagt ting å dele på husarbeidet – selv om kvinner fortsatt bruker dobbelt så mye tid på dette som menn.

For førti år siden ble en kvinnes utdannelse betraktet som “noe å falle tilbake på” – i tilfelle hun ikke fikk en mann til å forsørge seg. Jobben hennes var å dulle med mannen og oppmuntre HANS karriere. Nå tar flere kvinner enn menn høyere utdanning og ser det som en selvfølge at de skal ha et yrke og tjene egne penger. Hvordan man blir sett på som kvinne og yrkesutøver har også endret seg svært mye på den tiden jeg har praktisert. I begynnelsen ble jeg ofte ikke tatt alvorlig – særlig ikke av eldre menn. Det er det slutt på. Selv om det fortsatt finnes unntak er det svært langt mellom dem. Alderen gjør antagelig noe, men yngre, kvinnelige kolleger møter neppe slike holdninger som jeg gjorde for 25 år siden.

For noen menn er denne utviklingen – som de åpenbart først nylig har oppdaget – en trussel. Hvis de ikke er sjefen i huset i kraft av sin “naturlige autoritet” som mann, med samfunnets velsignelse, blir de usikre. Kvinner kan i større grad velge å leve alene og trives med det enn å ta til takke med en mann som hun egentlig ikke bryr seg om.

Hvis dette er å være kravstor, så er det bra.

Religionsforskeren mener vi må tilbake til kvinners eneste “våpen” fra gamledager – sex som betalingsmiddel:

 

– Vi kvinner er selv ofte skyld i at forholdene går dunken. Vi er ikke flinke nok til å tilfredsstille mennenes seksuelle behov. Kvinner hadde vært lurere om de brukte sex som middel til konfliktløsning. Hopp i senga – så ordner det seg, sier Herland.

Sex er ikke et middel til konfliktløsning – det er en gjensidig givende aktivitet. Det er ikke kvinners plikt og menns rettighet. Det er heller ikke noe kvinner “gir” menn hvis de oppfører seg pent. I alle fall ikke i min bok. Det er trist at tabloidpressen kaster seg over sånne utspill som dette. Skrekk & gru

0 tanker om “Dama slår til igjen.

  1. Ja, hvem husker feminismens barndom av oss som har levd en stund.
    Jeg klarer ikke helt å ta dette kvinnemennesket alvorlig.
    Sex som konfliktløser? Hørt på makan, jeg trodde verden var gått framover, eller har jeg misset noe?

  2. En skrivefeil – husker ikke feminismens…

    Skylder på religionsforskeren:-)

  3. Takk!!!
    Dette var flott og godt å lese.

    Blir veldig glad når jeg ser at det er folk der ute med samme meninger som meg som er flinke med ord.

    Jeg mister munn og mæle når jeg leser slike uttalelser som Hanne Nabintu Herland kommer med.

    Snakk om å tråkke på kvinner og kvinners seksualitet. Føler meg og alle kvinner fremstilt som en salgsvare som ikke skal ha sine egne meninger, et godt sexliv som går begge veier.
    Og hvis mannen er utro..Vel da er det jaggu din egen feil. Fy søren…*himler med øyene* For noe tull. Blir kvalm.

    Syntes det blir fremstilt som at det eneste en kvinne kan og skal kunne er å ha sex og lage mat.
    Om vi liker det eller ikke er ikke viktig.
    Fordi det er kun mannen som er verdig. Er kjempe uenig!

    Det er krenkende for begge parter med slike uttalelser som hun kommer med.
    Fremstiller kvinner som vi har null verdi og menn som noen naut.

  4. Problemet er at Hanne Nabintu har et poeng, men mange kvinner evner ikke å se det bak blodtåka som senker seg når de leser tablodienes referater.
    Lykke til med ostrakismen og selvmedlidenheten. Håper det smaker.

  5. Noen som åpenbart må vifte med fremmedord. Ostraksime var noe man bedrev i det gamle Athen da man skulle trekke potteskår over hvem som skulle ut. Jeg tolker det som “kvinne er kvinne verst” fra noen som ikke tør å stå fram med eget navn.

    For øvrig er hele oppslaget så teit at jeg ler. Er oppriktig mer bekymret over feks kvinners manglende pensjonspoeng når regnskapet skal oppregnes ved pensjonsalder.

  6. Den dama har vær ute og luftet meningene sine før. Ingen overraskelse. Men en smule irritert blir man jo!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *