Åttende feriedag – til Praha

Ikke veldig mye å blogge om, egentlig. Pakket, tuslet ned til Hauptbahnhof og fant toget til Praha. Adskillig mer folk (og mindre komfort) på første klasse her enn på tidligere tog, men helt greit. Vakre landskap suste forbi, dette er en fin måte å reise på, adskillig mindre stressende enn å fly – og jernbanestasjonen ligger som regel midt i byen, til forskjell fra flyplasser. 

I Praha er det knallvarmt, og vi gikk ut feil utgang på stasjonen, kom ikke på taxiholdeplassen, men midt i krysset på Wilsonova utenfor Operaen, og bilene suste forbi. Heldigvis klarte vi å praie en drosje etter forholdsvis kort tid, og kom oss velberget til Hotell Roma med en hyggelig sjåfør som ikke prøvde å snyte oss i det hele tatt. Det er ellers en anerkjent turistfare i Praha. 

Her ligger vi i fine senger

Jeg har sovet godt, mannfolket blir litt støl. Forrige seng var motsatt. Rart med egen seng, i alle fall når man er kommet over den grønne ungdom. Vi har ellers lata oss, shoppa litt og gått rundt og glodd. Stort mer trenger man egentlig ikke gjøre i Praha, så vakker som denne byen er – men i kveld skal vi i oeraen, og det gleder vi oss til. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *