København-Berlin, andre etappe.

Dårlig med bilder, litt problemer med båndbredden på dette hotellet.

Lang togtur i dag. FØrst fra København til Rødby, hvor vi trillet ombord i fergen til Puttgarten. Vi tilbragte den tre kvarters seilasen på dekk i sola – aldeles nydelig. fergeTog videre til Hamburg, hvor vi styrtet fra en perrong til den neste og akkurat såvidt rakk toget til Berlin. Veldig folksomt på første klasse – sånn var det ikke i fjor, da så vi jo knapt nok et menneske på de tyske togene. Men mannfolket fikk tak i litt musiserende vin wp-image-1288748970jpg.jpg

og vi kom til slutt fram til Berlin, hvor vi ble meget positivt overrasket over Hotel Ibis Hauptbahnhof. Vi kjente jo Ibis-kjeden fra i fjor, og visste omtrent hva vi gikk til – men ble skeptisk da vi så at hotellet lå ut mot en sterkt trafikkert gate. VI bad derfor pent om et rolig rom, og fikk et rom beregnet for handicappede (syns de vi så gebrekkelige ut?), som er stort som en dansesal og dørgende stille – utsikt mot bakgården. Sengen er god, personalet hyggelig og serviceinnstilt. Det er ikke luksuriøst, – ingen minibar, ingen roomservice – men rent, nytt og lekkert. Og frokosten etter sigende god, vi får se på det i morgen. Vi fant restaurant (pub?) Hackethals på tripadvisor, og gikk dit. Det var vel et par kilometer, men været holder seg like varmt, så det var en veldig fin tur både fram og tilbake. Og de hadde nydelig mat: wp-image-488658731jpg.jpg

Svinefilet med kantareller (rikelig!) og en ytterst smakfull saus. Og jeg tror ikke de potetkrokettene kom fra en pose. Et upretensiøst lite sted i et nabolag hvor det stort sett er boliger, ingen lysløype – men de er i ferd med å ta av på tripadvisor. Får håpe det likevel ikke fører til death by tourism. I så måte er vi jo litt bekymret for vårt forestående besøk i Venezia.

Nå har vi funnet ut hvor Schillertheater ligger – hvor operaen holder til mens Staatsoper Unter den Linden renoveres. Dit skal vi i morgen og høre Maskeballet av Verdi. Heller ikke en av de aller mest kjente operaer, men temaet virker imidlertid mer begripelig enn Wagners forrykte mytologisering. Hoffintriger har vel alltid funnet sted. Noen ganger med fatale konsekvenser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *