På tur igjen, dag 12 og 13

Dag 12 ble vi værende i Winchester. Folka med History Hunt har også en løype i Winchester, og siden jeg har fått mange hyggelige eposter fra den ansvarlige for Salisbury-løypa, som var oppriktig lei for misforståelsen, og glad for tilbakemeldingen – så gav vi det en ny sjanse, og gikk løypa her i Winchester. Det gikk langt bedre. Det var interessante oppgaver, og ganske mye å lære om byens mangfoldige historie. Jeg tok ingen bilder, da vi har tatt mange bilder her allerede. Roger gikk for å høre nok en Evensong, jeg fullførte løypa – nesten. Fant alle kodeordene, fikk det endelige kodeordet, men det er en oppgave igjen. Får se om vi rekker den før vi drar Skal finne noe på en vegg på et museum, men det er jo ørten av de her, så det er litt diffust.

Dag 13 – i går – tok vi en ny tur til Portsmouth. Stadig vekk nydelig vær. Vi gikk først i retning av gamlebyen, gikk litt feil, og havna ved muren mot havet. Vi var sultne, og det var lunsjtid, så vi gikk på nærmeste pub og fikk oss noe mat Burger til meg, risotto til mannfolket. Treg service, men nydelig mat. Ved nabobordet satt det en lett nervøs gjeng, som åpenbart skulle i bryllup. De gikk før oss, men vi så dem igjen da vi kom ut. The Square Tower – en historisk bygning, utvilsomt en del av byens forsvarsverk brukes nå til offisielle seremonier – også bryllup.

Portsmouth har også en katedral. Den lå like i nærheten, så vi stakk innom. Fikk litt orgelmusikk på kjøpet, en av organistene satt og øvde. Innvendig virket katedralen ganske så moderne, men denne er også fra 1100- tallet, men sikkert ombygd og utvidet mange ganger. Stillaser utenfor nå også stadig vedlikehold. Tårnet gjorde tidligere dobbel tjeneste som fyr – kirken så det som sin oppgave å lede folk på den rette vei, både til lands og til vanns.

Portsmouth har også en katedral

Deretter dro vi til The Historic Dockyards, betalte masse penger for å komme inn, men skjønner det koster penger å vedlikeholde dette. Hovedattraksjonen var Lord Nelsons skip HMS Victory, berømt fra slaget ved Trafalgar, som britene vant, selv om Nelson døde. Stedet han falt er markert med en minneplate på dekk. Han var en stor folkehelt. Det vitnet de to museene jeg også var innom om. Vi fikk gå gjennom hele skipet. Det var lavt under taket, kanoner alle steder, selv på Nelsons soverom, og utvilsomt forskjell på folk Offiserene hadde komfortable værelser, selv om de også sov i hengekøye, mannskapet lå tett i tett i rom som var så lave under taket at skipperen, som etter sigende var 1.90 neppe var der noe særlig. Vi hørte jevnlig banning på flere språk fra folk som skalla i taket. Noen fordeler skal vi pygmeer ha også 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *